Μαυρισμένο τηγάνι: Να το καθαρίσω ή να το πετάξω;

0

Τα μαυρισμένα τηγάνια και οι κατσαρόλες είναι το χειρότερο θέαμα στην κουζίνα μας. Δεν είναι και το πιο εύκολο πράγμα για να τα καθαρίσουμε. Δεν είναι λόγος αυτός να το πετάξετε αφού και βέβαια υπάρχουν τρόποι για να αφαιρέσετε την μαυρίλα από τα σκεύη σας χωρίς πολύ κόπο, αλλά με τα κατάλληλα υλικά.

Χρησιμοποιώντας μαγειρική σόδα και νερό

Ανακατέψτε μια πάστα μαγειρικής σόδας και νερό και απλώστε την στις μαυρισμένες περιοχές του τηγανιού. Τρίψτε το τηγάνι με μια βούρτσα ή ατσάλινο συρματάκι και στη συνέχεια πλύντε το με σαπούνι και ζεστό νερό.

Χρησιμοποιώντας ξύδι και μαγειρική σόδα

Ανακατέψτε μια πάστα από ίσα μέρη μαγειρικής σόδας και λευκό ξύδι και απλώστε την στις μαυρισμένες περιοχές του τηγανιού. Τρίψτε το τηγάνι με μια βούρτσα ή ατσάλινο μαλλί και στη συνέχεια πλύντε το με σαπούνι και ζεστό νερό.

Χρήση καθαριστικού φούρνου του εμπορίου

Ψεκάστε ένα καθαριστικό φούρνου του εμπορίου στις μαυρισμένες περιοχές του ταψιού και, στη συνέχεια, αφήστε το να καθίσει για το χρονικό διάστημα που συνιστάται στην ετικέτα του προϊόντος.

Χρησιμοποιώντας ένα μείγμα αλατιού, λεμονιού και νερού

Ανακατέψτε μια πάστα από αλάτι, χυμό λεμονιού και νερό και απλώστε τη στις μαυρισμένες περιοχές του τηγανιού. Τρίψτε το τηγάνι με μια βούρτσα ή ατσάλινο μαλλί και στη συνέχεια πλύντε το με σαπούνι και ζεστό νερό.

Να είστε προσεκτικοί όταν χρησιμοποιείτε οποιαδήποτε από τις παραπάνω μεθόδους και να βεβαιωθείτε ότι το διάλυμα καθαρισμού είναι κατάλληλο για την επιφάνεια του τηγανιού σας και διαβάστε προσεκτικά τις οδηγίες στην ετικέτα του προϊόντος.

 

Share it!

Τα Σχόλια είναι κλειστά.