Η μελάσα ροδιού είναι το μυστικό αυτής της υπέροχης χορτοφαγικής συνταγής ψητής μελιτζάνας και φέτας. Ένα αβίαστο πιάτο δείπνου.
Συστατικά
- 2 μελιτζάνες
- 6 σκελίδες σκόρδο, χωρίς τη φλούδα
- 8 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
- 1 ρόδι
- 2 κουταλιές της σούπας μελάσα ροδιού
- 100g φέτα
- 4 κουταλιές της σούπας μέντα, μόνο τα μικρότερα φύλλα
- αλάτι και φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
Μέθοδος
- Ρυθμίστε το φούρνο στους 200C στον αέρα.
- Κόψτε τις μελιτζάνες στη μέση και χαράξτε τις κομμένες πλευρές με δικτυωτό μοτίβο, προσέχοντας να μην κατέβει αρκετά για να τρυπήσει το δέρμα.
- Τοποθετήστε τις μελιτζάνες με την κομμένη πλευρά προς τα πάνω σε ένα ταψί μαζί με τις σκελίδες σκόρδου ακόμα στη φλούδα τους.
- Αλείφουμε τις μελιτζάνες γενναιόδωρα με ελαιόλαδο, τις αλατίζουμε και τις ψήνουμε για 1 ώρα μέχρι να μαλακώσουν. Βγάζετε από το φούρνο και ρίχνετε τη σάρκα σε ένα μπολ χωρίς να σκίσετε το δέρμα.
- Αφαιρέστε τις σκελίδες σκόρδου από τη φλούδα τους με το δάχτυλο και τον αντίχειρά σας και στη συνέχεια θρυμματίστε σε πάστα με το πίσω μέρος ενός πιρουνιού.
- Σπάμε το ρόδι και αφαιρούμε τους σπόρους. Ρίξτε τους περισσότερους σπόρους με τη σάρκα της μελιτζάνας, το ψιλοκομμένο σκόρδο, λίγο αλάτι και πιπέρι, τη μελάσα ροδιού και τα φύλλα μέντας.
- Ρίξτε με κουτάλι τη γέμιση στα άδεια κοχύλια, στη συνέχεια θρυμματίστε τη φέτα από πάνω, μαζί με λίγους σπόρους ροδιού και λίγο δυόσμο ακόμα. Σερβίρισμα.
Καλή απόλαυση!