Μένουμε σπίτι και κάνουμε #piopolla! Εργασία από το σπίτι – 9 έξυπνα tips για να δουλέψετε με άνεση!

0

Ο κορονοϊός μετέβαλε την καθημερινότητα μας, δημιουργώντας νέες συνθήκες για όλους μας και επηρεάζοντας σε μεγάλο βαθμό ακόμη και τον τρόπο που εργαζόμαστε. Η εργασία από το σπίτι δεν αποτελεί πλέον μια κατάσταση που μπορεί να βρει κανείς στις σελίδες ενός μυθιστορήματος επιστημονικής φαντασίας ή για κάτι που εφαρμόζεται αποκλειστικά στις προηγμένες χώρες της Βόρειας Ευρώπης, καθώς έγινε πραγματικότητα και στη χώρα μας. Όπως έχει αποδειχθεί, η εργασία από το σπίτι μπορεί να μας προσφέρει πολλαπλά οφέλη, φτάνει μόνο ο χώρος μας να είναι κατάλληλα προσαρμοσμένος.

Βέβαια, η αλήθεια είναι ότι οι περισσότεροι από εμάς θεωρούμε το σπίτι ως το «καταφύγιό» μας και δεν έχουμε συνηθίσει να το συνδέουμε με τη δουλειά ή να καθόμαστε στο γραφείο μας μπροστά από έναν υπολογιστή για 8 ώρες δουλεύοντας. Είναι λοιπόν πολύ σημαντικό να εργάζεστε σε έναν χώρο που τον νιώθετε οικεία και που σας εμπνέει. Μόνο έτσι θα μπορέσετε να εκμεταλλευτείτε την άνεση του σπιτιού σας και παράλληλα θα αισθανθείτε πιο παραγωγικοί (όπως ακριβώς εάν εργαζόσασταν υπό κανονικές συνθήκες). Για αυτό, ακολουθώντας τα παρακάτω 9 εύκολα tips και κάνοντας μικρές αλλαγές και προσαρμογές στο χώρο σας (με την πολύτιμη βοήθεια της IKEA), θα δουλέψετε άνετα, εύκoλα και κυρίως με περισσότερη όρεξη!  

Εργασία από το σπίτι – 9 εύκολα και σημαντικά tips για την μέγιστη άνεση:

1. Σωστή στάση σώματος

Ακόμη και εάν δεν το προσέχουμε αρκετά, είναι το Α και το Ω στην άνεση ενώ εργαζόμαστε. Είναι σημαντικό να κάθεστε σε μία άνετη καρέκλα γραφείου που να ταιριάζει ακριβώς στις ανάγκες και τις απαιτήσεις σας. Θα πρέπει να είναι αναπαυτική και να είναι σωστά ρυθμισμένη για το ύψος σας καθώς και το ύψος του γραφείου και του Η/Υ.

Ένα μικρό bonus tip: όταν κάθεστε – φυσικά και όχι σταυροπόδι – θα πρέπει τα χέρια σας με τα μπράτσα σας να σχηματίζουν ορθή γωνία. Έτσι, το βάρος κατανέμεται σωστά ώστε να μην καταπονείται η μέση και ο σβέρκος σας.

2. Επαρκής φωτισμός

Δεν το καταλαβαίνετε άμεσα αλλά ο κακός φωτισμός έχει τεράστιες επιπτώσεις στην δουλειά σας. Σε ένα επαρκώς φωτισμένο γραφείο, θα νιώσετε μεγαλύτερη ευεξία και η ψυχολογία σας θα ανέβει κατακόρυφα. Ακόμη, είτε φοράτε γυαλιά είτε όχι είναι πολύ σημαντικό να βρίσκεστε σε έναν καλά φωτισμένο χώρο ώστε να ξεκουράζετε τα μάτια σας.

Ενσωματώστε όσο περισσότερες πηγές φωτός, φυσικού και μη, μπορείτε. Από το να αλλάξετε τις κουρτίνες σας σε πιο φωτεινές, να ανοίξετε τα παντζούρια μέχρι να προμηθευτείτε πιο δυνατά φωτιστικά γραφείου, λάμπες δωματίου αλλά μέχρι και «κρυφό» φωτισμό. Θα δείτε άμεσα μεγάλη αλλαγή.

3. Εργονομικό γραφείο

Χρειάζεστε ένα ευρύχωρο γραφείο με μεγάλο πάγκο που να ταιριάζει ακριβώς στις διαστάσεις του χώρου σας. Επίσης, είναι σημαντικό να είναι στο σωστό ύψος για εσάς, καθώς ένα πολύ κοντό ή αρκετά ψηλό γραφείο μπορεί να σας κουράζει και να μην σας βολεύει όσο θα έπρεπε. Το λάθος γραφείο θα έχει έμμεση επίπτωση στην κούρασή σας και την ποιότητα της δουλειάς σας.

Μην ξεχάσετε να επιλέξετε γραφείο με ενσωματωμένα συρτάρια ή μία έξτρα βολική συρταριέρα.

4. Ευχάριστη διακόσμηση

Για να διατηρήσετε την διάθεσή σας όσο εργάζεστε από το σπίτι την εποχή της καραντίνας είναι σημαντικό να βρίσκεστε σε έναν χώρο που σας εμπνέει. Μην θεωρήσετε δευτερεύουσας σημασίας το να είστε σε δωμάτιο με ωραία διακόσμηση. Γεμίστε το γραφείο με θετική ενέργεια, ωραίο γούστο και πράγματα που σας αντιπροσωπεύουν με κορνίζες στον τοίχο, διακοσμητικά ακόμη και γλαστράκια με φυτά εσωτερικού χώρου (άλλο ένα plus ο καθαρός αέρας) ή και τεχνητά.

5. Σωστή Οργάνωση του γραφείου

Είναι πολύ σημαντικό να τα έχετε όλα οργανωμένα πάνω στο γραφείο. Από την μολυβοθήκη σας, τις θήκες για τα χαρτιά σας μέχρι τις θήκες οργάνωσης είναι πολύ βοηθητικό να είναι όλα στην εντέλεια. Μία πολύ καλή ιδέα είναι να προμηθευτείτε έναν μοντέρνο πίνακα ανακοινώσεων που θα μπορεί να μπει κάπου κοντά στο γραφείο σας, ώστε να είναι οργανωμένες μέχρι και οι σκέψεις σας.

6. Προγραμματίστε τους χρόνους σας

Δημιουργήστε χρονοδιαγράμματα και προσπαθήστε να τα τηρείτε όσο είναι δυνατόν. Αλλιώς, η χαλαρότητα του σπιτιού σας μπορεί να σας οδηγήσει στο να δουλεύετε σπασμωδικά και να τελειώσετε τις δουλειές σας αργά το βράδυ. Προσπαθήστε να αφιερώσετε συγκεκριμένες ώρες στην εργασία σας και συγκεκριμένες στον δικό σας ελεύθερο χρόνο. Η εργασία από το σπίτι μπορεί να γίνει «παιχνιδάκι» με τον σωστό καταμερισμό των tasks σας.

Το πρόγραμμα θα σας κάνει να είστε περισσότερο συντονισμένοι και να δουλεύετε πιο αποτελεσματικά. Μην ξεχνάτε να κοιτάτε την ώρα και να κάνετε προγραμματισμένα διαλείμματα. Κρεμάστε ένα μοντέρνο ρολόι στον τοίχο πάνω από το γραφείο σας για να μην χάνετε την αίσθηση του χρόνου.

7. Έχετε κοντά τα gadget σας 

Οι σημερινοί εργαζόμενοι δεν πάνε πουθενά χωρίς τα gadget τους. Όταν εργάζεστε χρησιμοποιείτε ταυτόχρονα και το κινητό, το tablet ή το laptop σας, ενώ τα έχετε το ένα στοιβαγμένο πάνω στο άλλο. Οι βάσεις για τα gadget σας θα σας λύσουν τα χέρια. Επιπλέον, θα μπορείτε να τα έχετε και όρθια μπροστά σας ώστε η χρήση τους να είναι κυριολεκτικά μόνο ένα tap μακρυά.

8. Εκμεταλλευτείτε τον extra χώρο που υπάρχει

Είναι πολύ εύκολο να γεμίσουμε το γραφείο μας με αντικείμενα και να δημιουργήσουμε μία χαοτική κατάσταση. Ως αποτέλεσμα, θα καταλήξουμε να ψάχνουμε τα αντικείμενά μας και να αποσυντονιζόμαστε συνεχώς από …τον χαμό που επικρατεί. Μία πολύ καλή λύση είναι να προμηθευτείτε επιτοίχια ράφια. Με αυτόν τον τρόπο θα χρησιμοποιήσετε τον ανεκμετάλλευτο χώρο που υπάρχει οριζοντίως και θα σταματήσετε να τοποθετείτε βιβλία, φωτοτυπίες και αντικείμενα …όπου βρείτε.

Το γραφείο σας θα είναι σε τάξη και ότι χρειάζεστε από βιβλία, έντυπα, φακέλους, φωτοτυπίες, θα βρίσκεται κοντά σας ενώ ταυτόχρονα διακοσμεί τον τοίχο σας. Win – win.

 

9. «Τιθασεύστε» τα καλώδια

Σίγουρα στο χάος του γραφείου συμβάλει και ο σωρός από καλώδια. Φορτιστές, USB, τροφοδοτικά κτλ κάνουν το γραφείο σας να μοιάζει με το «βασίλειο» της ακαταστασίας. Χρησιμοποιήστε διαχωριστικά καλωδίων ώστε να τα έχετε τακτοποιημένα και να μην φοβάστε ότι εάν κάνετε την λάθος κίνηση να κουνήσετε κάτι, θα αποσυνδεθεί κάποια πρίζα.

Μέχρι να τελειώσει η πρωτοφανής κατάσταση που ζούμε και να ξανά βρεθείτε στον εργασιακό σας χώρο, δουλέψτε από τον νέο αγαπημένο σας προσωπικό χώρο, το γραφείο σας! Όλα τα απαραίτητα έπιπλα και αντικείμενα μπορείτε να τα βρείτε στους online καταλόγους της ΙΚΕΑ και να τα παραγγείλετε. Η ΙΚΕΑ αποτελεί τον top προορισμό μας για εξοπλισμό γραφείου. Μάλιστα, τώρα μπορείτε να επωφεληθείτε από την δωρεάν μεταφορά για αγορές άνω των 50€ σε όλη την Ελλάδα. 

Να είστε σίγουροι ότι ο προσωπικός χώρος εργασίας σας θα γίνει τόσο άνετος, ευχάριστος και βολικός που δεν θα θέλετε να τον αποχωριστείτε! 

Share it!

Τα Σχόλια είναι κλειστά.