Mesh Wi-Fi powered by AVM! To «next big thing» στην τεχνολογία Wi-Fi είναι ήδη εδώ!

0

Στη σημερινή εποχή που όλο και περισσότερες συσκευές συνδέονται στο οικιακό δίκτυο μας, πολλές φορές ένα απλό router αδυνατεί να ανταπεξέλθει στις υψηλές απαιτήσεις, με αποτέλεσμα (ειδικά σε περίπτωση που έχουμε μία γρήγορη VDSL σύνδεση) το Wi-Fi μας κυριολεκτικά να… «σέρνεται»! Σκεφτείτε πόσο πολύ μπορεί να επιβαρυνθεί το δίκτυο μας όταν για παράδειγμα συνδέονται ασύρματα ταυτόχρονα 4-5 tablets / smartphones, μία gaming κονσόλα, ένα laptop, μία Smart TV, ένα Android Box και πολλές ακόμη «έξυπνες» συσκευές. Μάλιστα, το σήμα του Wi-Fi μπορεί να εξασθενήσει ακόμη περισσότερο από τη στιγμή που η διαμόρφωση του χώρου μας είναι τέτοια (όπως για παράδειγμα πολλά δωμάτια ή πατώματα), που δεν επιτρέπουν την εύκολη διάδοση του σήματος. Στην περίπτωση της μείωσης της απόδοσης του wireless δικτύου μας, η απάντηση στο πρόβλημα ονομάζεται Mesh Networking και η Γερμανική AVM, την οποία φυσικά γνωρίζουμε από τα εξαιρετικά routers FritzBox!, έρχεται με την ξεχωριστή τεχνολογία Mesh Wi-Fi για να εκτοξεύσει την απόδοση του wireless δικτύου σας…

Come and Mesh with me!

Τι ακριβώς όμως είναι το Mesh που αναμφίβολα χαρίζει ποιοτική αναβάθμιση στο οικιακό δίκτυο σας; Ουσιαστικά αυτό που κάνει είναι να συνενώνει πολλά διαφορετικά wireless δίκτυά, τα οποία συνενώνονται για να δημιουργήσουν μια ενιαία και «συμπαγή» Wi-Fi οντότητα. Μάλιστα, σε όλο το Wi-Fi διαμοιράζεται το ίδιο όνομα και ο ίδιος κωδικός, δίνοντας έτσι μεγαλύτερη ευελιξία.

Ακολουθώντας μια φιλοσοφία που βασίζεται στη λογική του «ισχύς εν τη ενώσει», ουσιαστικά πολλές συσκευές μπορούν να συνδυαστούν για να επιτευχθεί το μέγιστο δυνατό αποτέλεσμα. Για παράδειγμα, το router της AVM ενώνει τις δυνάμεις του με powerlines ή με Wi-Fi repeaters, κάτι που αποδεδειγμένα έχει ως αποτέλεσμα ο χρόνος σύνδεσης να εκμηδενίζεται! Παράλληλα, λόγω της δυνατής ζεύξης ανάμεσα στις εμπλεκόμενες συσκευές το bandwidth δε μειώνεται καθόλου, εξασφαλίζοντας μοναδική σταθερότητα και υψηλές ταχύτητες που επιτρέπουν με άνεση, το απαιτητικό online gaming, το streaming και το ξεκούραστο σερφάρισμα στο web. Με την δημιουργία ενός Mesh δικτύου το μόνο βέβαιο είναι ότι σβήνεται για πάντα κάθε υπόνοια για… lag στη σύνδεση σας, καθώς o client με το modem/router επιτυγχάνουν πιο σταθερές ανταλλαγές δεδομένων!

O «εγκέφαλος» φυσικά πίσω από όλη αυτή τη διαδικασία δεν είναι άλλος από το router FritzBox!, το οποίο μέσω του εξελιγμένου λειτουργικού FritzOS! (έκδοση 7.1) καθιστά την δημιουργία Mesh network πραγματικό… παιχνιδάκι! Ειδικότερα, με τα προϊόντα της AVM, η δημιουργία ενός Mesh network γίνεται ακόμη πιο εύκολη, καθώς το μόνο που απαιτείται είναι το πάτημα του “Connect” ή “WPS” button στις εμπλεκόμενες συσκευές και το router αναλαμβάνει τα υπόλοιπα μόνο του… επιτυγχάνοντας αυτόματο συγχρονισμό και διαμοιρασμό όλων των settings που σχετίζονται με το ασύρματο οικιακό δίκτυο του χρήστη. Επιπλέον, οι χρήστες μπορούν να έχουν τον απόλυτο έλεγχο του δικτύου τους, παρακολουθώντας την απόδοση του μέσω των εξελιγμένων λειτουργιών που προσφέρει το FritzOS! και βλέποντας ουσιαστικά τα attributes κάθε wireless συσκευής ξεχωριστά. Μάλιστα, το γεγονός ότι τόσο τα Wi-Fi Repeaters, όσο και τα modem/router της AVM μπορούν να παίξουν σε δύο μπάντες (τόσο στα 2.4GHz, όσο και στα 5GHz), αυτό πρακτικά σημαίνει ότι μπορεί να δημιουργηθεί ένα ενιαίο Mesh δίκτυο, όπου όλα είναι νοικοκυρεμένα και χωρίς… conflicts, ορίζοντας τις συσκευές εκείνες που θα βρίσκονται είτε στο ένα είτε στο άλλο channel.

Welcome to the future of Wi-Fi!

Ευελιξία, ταχύτητα και σταθερότητα αυτό είναι το τρίπτυχο που χαρακτηρίζει την τεχνολογία Mesh της AVM, η οποία δύναται να εκτοξεύσει την απόδοση του δικτύου Wi-Fi που έχετε στο σπίτι και να σας κάνει να ξεχάσετε κάθε έννοια που σχετίζεται με αργές ταχύτητες και lag στη σύνδεση. Για να δείτε τα προϊόντα της AVM που υποστηρίζουν το Mesh Wi-Fi μπορείτε να κάνετε click εδώ, ενώ μια γεύση από τις εξελιγμένες δυνατότητες του FritzOS! 7 που αποτελεί την ραχοκοκαλιά των modem/routers της AVM μπορείτε να πάρετε εδώ.

Επίσημος διανομέας των προϊόντων της AVM στην Ελλάδα είναι η AMY Α.Ε.   

Share it!

Τα Σχόλια είναι κλειστά.