«Μεταμορφώστε» τη ντουλάπα σας με τις «έξυπνες» λύσεις της ΙΚΕΑ

0

Η οργάνωση της ντουλάπας αποτελεί μια διαδικασία απαραίτητη, προκειμένου να έχουμε εύκολη πρόσβαση στα ρούχα μας ανά πάσα στιγμή. Πεταμένα μπλουζάκια και παντελόνια που κρέμονται σε καρέκλες μπορούν εύκολα να προκαλέσουν «χάος» και η τακτοποίησή τους να εξελιχθεί σε μια διαδικασία γεμάτη προκλήσεις. Ο πιο εύκολος τρόπος για να βάλουμε σε τάξη τη ντουλάπα είναι να χρησιμοποιήσουμε «έξυπνες» λύσεις αποθήκευσης. Θα μας βοηθήσουν να κρατήσουμε τα ρούχα μας φρεσκοσιδερωμένα και ατσαλάκωτα.

H ΙΚΕΑ, δίνει τη δυνατότητα να γίνουμε εύκολα δημιουργικοί με τη ντουλάπα μας και να μειώσουμε αποτελεσματικά την ακαταστασία, υιοθετώντας τρόπους αποθήκευσης που ταιριάζουν στο δικό μας σπίτι. Μια επίσκεψη στο IKEA.gr μπορεί να διευκολύνει την καθημερινότητά μας. Προσφέρει δεκάδες επιλογές αποθήκευσης που μπορούμε να παραγγείλουμε και online μέσω του e-shop της εταιρείας.

7 «χρυσοί» κανόνες που θα απογειώσουν τη ντουλάπα

Ένας απλός κανόνας για να περιορίσουμε τις στοίβες ρούχων είναι να ορίσουμε ένα σημείο στο οποίο θα κρεμάσουμε τα ρούχα που έχουν φορεθεί, αλλά δεν χρειάζονται ακόμη πλύσιμο. Στη συνέχεια, μπορούμε να υιοθετήσουμε κάποιες από τις παρακάτω προτάσεις για να βάλουμε τα πάντα σε τάξη…

Περιορισμός της ακαταστασίας με τη χρήση ράγας

Ένας εύκολος και έξυπνος τρόπος για την οργάνωση των ρούχων είναι η χρήση ράγας. Με μία ράγα ρούχων NIKKEBY μπορούμε να βρίσκουμε τα ρούχα μας εύκολα, χωρίς να γεμίζει το σπίτι με άτακτες στοίβες. Παράλληλα, οι ράγες μπορούν να χρησιμοποιηθούν και ως διαχωριστικό χώρου.

Ταξινόμηση σε κουτιά

Χρησιμοποιώντας τα κουτιά ρούχων της IKEA μπορούμε να βλέπουμε και να βρίσκουμε ό,τι χρειαζόμαστε εύκολα. Επιπλέον, δίνουν τη δυνατότητα ταξινόμησης των ρούχων με βάση το χρώμα, το είδος ή τη συχνότητα με την οποία τα φοράμε.

Καλόγερος για τα μπουφάν

Οι καλόγεροι έχουν πραγματοποιήσει ένα δυναμικό «come back» στα σύγχρονα σπίτια, καθώς αποτελούν μια στιλάτη προσθήκη σε κάθε χολ. Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε έναν καλόγερο EKRAR για να κρατάμε τακτοποιημένα τα μπουφάν και να έχουμε εύκολη πρόσβαση σε αυτά, κάθε φορά που πρέπει να βγούμε από το σπίτι.

Προχωράμε ένα βήμα παραπέρα «κρύβοντας» τα ρούχα

Μια ντουλάπα με κουρτίνες ενδεχομένως είναι μία έξυπνη λύση. Τραβώντας την κουρτίνα μπορούμε να έχουμε μία «βιτρίνα» υψηλής ραπτικής. Όταν δεν την χρησιμοποιούμε, απλώς κλείνουμε τις κουρτίνες και το δωμάτιο ξαναγίνεται όπως ήταν πριν. Αποτελεί την ιδανική λύση για σπίτια με περιορισμένους χώρους στο υπνοδωμάτιο, καθώς μπορεί να μεταφερθεί οπουδήποτε.

Συρταριέρα και καλάθια για μικρά αντικείμενα

Για τα μικρά αντικείμενα ή τα αξεσουάρ μια συρταριέρα με ροδάκια αποτελεί κατάλληλη επιλογή. Όταν έρχεται η στιγμή να αποθηκεύσουμε τα πράγματα της προηγούμενης σεζόν, απλώς τη γεμίζουμε και την τοποθετούμε στο σημείο που μας εξυπηρετεί. Μια καλή ιδέα για τα αξεσουάρ είναι και η τοποθέτησή τους σε καλάθια, που μας επιτρέπουν να τα βλέπουμε.

Λέμε «ναι» στις κρεμάστρες

Φουλάρια, κολιέ, γραβάτες, κορδέλες και ζώνες δε χρειάζεται να βρίσκονται ανακατεμένα σε συρτάρια. Χρησιμοποιώντας τις πρωτότυπες κρεμάστρες KOMPLEMENT της ΙΚΕΑ τα βάζουμε σε τάξη, έχοντας ταυτόχρονα και το κατάλληλο αισθητικό αποτέλεσμα.

Λύσεις για το τέλος της σεζόν

Για την αποθήκευση των ρούχων της προηγούμενης σεζόν, οι τσάντες ρούχων αποτελούν μονόδρομο. Προφυλάσσουν τα ρούχα από τη σκόνη και τη φθορά και είναι πολύ εύκολο να τα βρούμε ξανά, όταν έρθει η στιγμή που τα χρειαζόμαστε.

Επισκέψου το IKEA.gr και βρες σήμερα ό,τι χρειάζεσαι για την οργάνωση της δική σου ντουλάπας.

Share it!

Τα Σχόλια είναι κλειστά.