Ένα ευέλικτο συνοδευτικό, μεξικάνικο ρύζι με γεύση ντομάτας με πρόσθετα λαχανικά είναι τέλειο με όλα τα είδη των κύριων πιάτων ή σερβίρετε με ένα τηγανητό αυγό για ένα νόστιμο μεσημεριανό γεύμα.
Συστατικά
- 200g ρύζι μπασμάτι
- 2 κουταλιές της σούπας ηλιέλαιο
- ½ μικρό λευκό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
- 1 σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένη
- 2 κουταλιές της σούπας πελτέ ντομάτας
- 1 κουταλιά της σούπας αλάτι
- 480ml ζεστό νερό
- 1 καρότο, κομμένο σε κύβους
- 50g κατεψυγμένο αρακά
- 70g κατεψυγμένο καλαμπόκι
Μέθοδος
- Βάλτε το ρύζι σε ένα διχτυωτό σουρωτήρι και ρίξτε κρύο νερό από πάνω μέχρι το νερό να τρέξει καθαρό. Αφήνω στην άκρη.
- Ζεσταίνουμε το λάδι σε μια κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά, προσθέτουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο και τσιγαρίζουμε για 2 λεπτά.
- Προσθέτουμε το ρύζι και τσιγαρίζουμε για 1 λεπτό.
- Χαμηλώνουμε τη φωτιά και μετά προσθέτουμε τον πελτέ ντομάτας και το αλάτι, ανακατεύοντας για να μην καεί το ρύζι.
- Ρίξτε σιγά σιγά το ζεστό νερό. Ανακατεύουμε απαλά και προσθέτουμε το καρότο, τον κατεψυγμένο αρακά και το γλυκό καλαμπόκι. Σκεπάζουμε και σιγοβράζουμε απαλά για 15 λεπτά ή μέχρι να απορροφηθεί το νερό.
- Σβήνουμε τη φωτιά και αφήνουμε να ξεκουραστεί για 10 λεπτά πριν το σερβίρουμε.
- Για να σερβίρετε, γυρίστε προσεκτικά το ρύζι σε πιατέλα και αφρατέψτε με ένα πιρούνι.
Καλή απόλαυση!