Μικρά tips για να είναι το σπίτι πάντα καθαρό

0

Στο μυαλό σου το καθάρισμα αποτελεί μια χρονοβόρα διαδικασία. Ωστόσο, υπάρχουν μικρά κόλπα που μπορείτε να κάνετε για να μειώσετε λίγο τον χρόνο που καθαρίζετε και να δαπανήσετε λιγότερη προσπάθεια. Εδώ λοιπόν είναι μερικά χρήσιμα tips για να κάνετε το καθάρισμα παιχνίδι.

Όλα έχουν τη θέση τους: Θα πρέπει να θυμάσαι που είναι τι και αν δεν το κάνεις αυτό τουλάχιστον βρες ένα σημείο για να το τοποθετήσεις. Οργάνωσε τα πράγματα σου ώστε να ξέρεις πως κάθε φορά που θα χρειαστείς κάτι να ξέρεις το μέρος στο οποίο βρίσκεται.

Μείωση: Αν έχεις λιγότερα πράγματα τόσο λιγότερη ακαταστασία θα έχεις να αντιμετωπίσεις. Έλεγξε τα πράγματα τα οποία δεν χρειάζεσαι και πέταξε τα. Να είσαι επίσης προσεχτική κατά την αγορά καθώς μπορεί να αγοράζεις αντικείμενα τα οποία δεν χρειάζεσαι από πειρασμό και μόνο.

Βγάλε τα παπούτσια σου: Η βρωμιά η οποία υπάρχει στον δρόμο μεταφέρεται αυτόματα σπίτι σου αν φοράς τα παπούτσια. Αν βγάζεις τα παπούτσια πριν μπεις τότε ελαχιστοποιείς τον χρόνο καθαρισμού.Επίσης το ίδιο ισχύει και με τα κατοικίδια τα οποία γυρίζουν σπίτι μετά τη βόλτα.

Βάλε ένα χαλί: Ένα χαλί το οποίο θα βρίσκεται μπροστά στη πόρτα σας θα βοηθά τους ανθρώπους να σκουπίσουν τα πόδια τους λίγο πριν την είσοδο. Ακόμα και αν δεν θέλετε να τους ζητήσετε να βγάλουν τα παπούτσια τους το σκούπισμα των ποδιών πάνω στο χαλί είναι απαραίτητο.

Μην αφήνετε τα παράθυρα ανοιχτά: Τα παράθυρα τα οποία είναι ανοιχτά για αρκετή ώρα ναι μεν βοηθούν να αεριστεί το δωμάτιο αλλά επίσης είναι ανοιχτό και στη σκόνη όπου υπάρχει έξω από το σπίτι.

Ριχτάρια: Δοκίμασε να προστατέψεις τα έπιπλα και συγκεκριμένα τον καναπέ σου χρησιμοποιώντας ριχτάρια ώστε να αποφύγεις το να λερωθεί αν κάποια στιγμή πέσει κάτι πάνω του που μπορεί να τον λερώσει.

Απολυμαντικά μαντηλάκια: Αγοράστε μερικά απολυμαντικά μαντιλάκια ώστε να μπορείτε εύκολα και γρήγορα να καθαρίσετε τον χώρο. Κάνετε με αυτόν τον τρόπο την ελάχιστη προσπάθεια για να καθαρίσετε και το σπίτι είναι πάντα καθαρό.

Share it!

Τα Σχόλια είναι κλειστά.