Μηλόπιτα: Συνόδευσε τον Κυριακάτικο καφέ σου!

0

Η μηλόπιτα είναι ένα κλασικό και αγαπημένο επιδόρπιο που συνδυάζει την απλότητα με την απόλυτη γευστική ικανοποίηση. Με την τραγανή της ζύμη και την γλυκόξινη γέμιση από μήλα, αποτελεί την ιδανική επιλογή για ένα ζεστό επιδόρπιο τις κρύες μέρες ή ένα δροσιστικό γλύκισμα αν το απολαύσετε κρύο.

Για τη ζύμη:

  • 300γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 150γρ. βούτυρο κρύο, κομμένο σε κύβους
  • 50γρ. ζάχαρη
  • 1 αυγό
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 2-3 κ.σ. κρύο νερό

Για τη γέμιση:

  • 5 μεγάλα μήλα, καθαρισμένα, αποφλοιωμένα και κομμένα σε φέτες
  • 100γρ. ζάχαρη καστανή
  • 2 κ.γ. κανέλα τριμμένη
  • 1 κ.σ. αλεύρι
  • 30γρ. βούτυρο, λιωμένο
  • Χυμός από 1 λεμόνι

Οδηγίες:

  1. Ξεκινήστε με τη ζύμη: Σε ένα μεγάλο μπολ, αναμείξτε το αλεύρι με το αλάτι και τη ζάχαρη. Προσθέστε το βούτυρο και τρίψτε με τα δάχτυλά σας μέχρι να πάρετε μια ψιχουλιαστή υφή. Προσθέστε το αυγό και το νερό και ζυμώστε ελαφρώς μέχρι να σχηματιστεί μια ομοιογενής ζύμη. Τυλίξτε τη ζύμη σε μεμβράνη και αφήστε την για τουλάχιστον 30 λεπτά στο ψυγείο.
  2. Προετοιμάστε τη γέμιση: Σε ένα μπολ, ανακατέψτε τα μήλα με τη ζάχαρη, την κανέλα, το αλεύρι, το λιωμένο βούτυρο και τον χυμό λεμονιού.
  3. Προθερμάνετε τον φούρνο στους 180°C. Ανοίξτε τη ζύμη σε ένα λεπτό φύλλο και τοποθετήστε το σε μια βουτυρωμένη ταρτιέρα. Τρυπήστε τη βάση με ένα πιρούνι, προσθέστε τη γέμιση και, αν θέλετε, καλύψτε με ένα δεύτερο φύλλο ζύμης ή φτιάξτε λωρίδες για το πάνω μέρος.
  4. Ψήστε για περίπου 45-55 λεπτά ή μέχρι να ροδίσει η ζύμη από τη μηλόπιτα.

Καλή απόλαυση!

Share it!

Γράψε το δικό σου Σχόλιο!