Μια ζεστή χειμωνιάτικη σούπα κολοκύθας με το τζίντζερ και το τσίλι ξεκινά με το καταπραϋντικό γάλα καρύδας. Είναι φανταστική και με κολοκυθάκι βουτύρου.
Συστατικά
- 1 μέτρια κολοκύθα ή κολοκύθα βουτυρόκαρπου
- 1 μεγάλο λευκό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
- 2,5cm κομμάτι τζίντζερ ρίζας, ψιλοκομμένο
- 2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
- ½ τσίλι σκωτσέζικου, αφαιρούμενοι σπόροι, ψιλοκομμένοι
- 4-5 κλαδάκια θυμάρι
- 400ml γάλα καρύδας
- θαλασσινό αλάτι και φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
- ψωμί ή κομμάτια γλυκοπατάτας, για γεύση (προαιρετικά)
Μέθοδος
- Κόβουμε την κολοκύθα στη μέση και μετά σε φέτες. Ξεφλουδίστε και ξεσποριάστε κάθε σφήνα και κόψτε τη σάρκα της κολοκύθας σε κύβους 2,5 εκ.
- Βάζουμε την κολοκύθα σε ένα μεγάλο τηγάνι με το κρεμμύδι, το τζίντζερ, το σκόρδο και το τσίλι. Αφαιρούμε τα φύλλα από το θυμάρι και τα προσθέτουμε στο τηγάνι.
- Ρίξτε περίπου 400ml νερό, βράστε και μαγειρέψτε μέχρι η κολοκύθα να γίνει πολτός.
- Προσθέστε το γάλα καρύδας και αλατοπιπερώστε κατά βούληση, στη συνέχεια χαμηλώστε τη φωτιά και αφήστε τη σούπα να σιγοβράσει για άλλα 5-10 λεπτά.
- Αν θέλετε, προσθέστε κομμάτια φρυγανιάς ή γλυκοπατάτας προς το τέλος του ψησίματος. Σερβίρετε ζεστό σε μπολ.
Καλή επιτυχία!