Μοσχαρίσιο μάγουλο και ζωμός βουτύρου… για να φας και το πιάτο!

0

Αυτή η χορταστική σούπα απαιτεί πολύ λίγο πλύσιμο – απλά φάτε το μπολ όταν τελειώσετε!

Συστατικά

  • 2 λίτρα βραστό νερό
  • 50g αποξηραμένα μανιτάρια πορτσίνι
  • 4 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
  • 800g μοσχαρίσιο μάγουλο
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι, χοντροκομμένο
  • 1 κολοκύθα βουτύρου, ξεφλουδισμένη, ξεσποριασμένη, κομμένη σε κομμάτια 5 εκ.
  • 250g ζυμαρικά orzo
  • 1 μεγάλο στρογγυλό καρβέλι προζύμι (το μεγαλύτερο που μπορείτε να βρείτε)
  • 3 κουταλιές της σούπας ψιλοκομμένα φύλλα φρέσκου μαϊντανού, για το σερβίρισμα

Εκτέλεση

  1. Ρίξτε το βραστό νερό σε ένα μεγάλο μπολ και προσθέστε τα μανιτάρια πορτσίνι. Αφήστε στην άκρη να εγχυθεί για 20 λεπτά.
  2. Εν τω μεταξύ, ζεστάνετε το λάδι σε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά. Ροδίστε το μοσχαρίσιο μάγουλο από όλες τις πλευρές για 3-4 λεπτά και μετά το μεταφέρετε σε μια μεγάλη κατσαρόλα με καπάκι.
  3. Προσθέστε τα κρεμμύδια στο τηγάνι και τσιγαρίστε για 4-5 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσουν και να ροδίσουν. Μεταφορά στην κατσαρόλα. Επαναλαμβάνετε τη διαδικασία με το βουτυρόκολο.
  4. Ρίξτε το υγρό του πορτσίνι και τα μανιτάρια στην κατσαρόλα και τα αφήνετε να βράσουν. Χαμηλώστε τη φωτιά μέχρι να σιγοβράσει το μείγμα. Μισοσκεπάζετε την κατσαρόλα με το καπάκι, στη συνέχεια σιγοβράζετε απαλά για 3 ώρες, ανακατεύοντας περιστασιακά και συμπληρώνοντας με βραστό νερό εάν μειωθεί σημαντικά ο όγκος του υγρού.
  5. Μετά από 3 ώρες, ρίξτε το orzo στην κατσαρόλα και συνεχίστε το μαγείρεμα για άλλα 10 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσει.
  6. Εν τω μεταξύ, κόψτε την κορυφή από το προζύμι και ανοίξτε το εσωτερικό.
  7. Ρίξτε το ζωμό στην άδεια φραντζόλα προζύμι, πασπαλίστε πάνω από τον ψιλοκομμένο μαϊντανό για να γαρνίρετε.

Tip

Είτε βάλτε τη σούπα σε ένα μεγάλο καρβέλι προζύμι και αφήστε τους ανθρώπους να βοηθήσουν τον εαυτό τους, είτε σερβίρετε τη σούπα σε ατομικά ρολά προζύμι.

Καλή απόλαυση!

Share it!

Γράψε το δικό σου Σχόλιο!