Naan bread: Αφράτο Ινδικό ψωμί

0

Τα απλά ψωμιά naan, αρωματισμένα με σκόρδο και φρέσκο ​​κόλιανδρο, φτιάχνονται γρήγορα και εύκολα.

Συστατικά

Για τη ζύμη

  • 250gr απλό αλεύρι
  • 2 κσ ζάχαρη
  • ½ κουταλάκι του γλυκού αλάτι
  • ½ κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ
  • 120ml γάλα
  • 2 κουταλιές της σούπας φυτικό λάδι, συν επιπλέον για άλειμμα

Για την επικάλυψη

  • σπόροι nigella, παπαρουνόσποροι ή σουσάμι ή ψιλοκομμένο σκόρδο και φρέσκο ​​κόλιανδρο
  • 1 κουταλιά της σούπας βούτυρο, λιωμένο, για το σερβίρισμα

Μέθοδος

  1. Για τη ζύμη κοσκινίζουμε σε ένα μπολ το αλεύρι, τη ζάχαρη, το αλάτι και το μπέικιν πάουντερ. Σε ένα άλλο μπολ ανακατεύουμε το γάλα και το λάδι.
  2. Κάνουμε μια λακκούβα στο κέντρο του μείγματος του αλευριού και ρίχνουμε μέσα το υγρό μείγμα. Ανακατεύουμε σιγά σιγά τη ζύμη δουλεύοντας από το κέντρο και ενσωματώνοντας το αλεύρι από τις άκρες του «πηγάδι», για να γίνει μια λεία, απαλή ζύμη. Ζυμώνουμε καλά για 8-10 λεπτά, προσθέτοντας λίγο αλεύρι αν η ζύμη είναι πολύ κολλώδης.
  3. Τοποθετούμε τη ζύμη σε ένα λαδωμένο μπολ, σκεπάζουμε με μια υγρή πετσέτα και αφήνουμε σε ζεστό μέρος για 10-15 λεπτά. Πλάθετε τη ζύμη σε πέντε μπάλες.
  4. Προθερμάνετε το γκριλ σε μέτρια και τοποθετήστε ένα βαρύ ταψί στο πάνω ράφι της ψησταριάς για να ζεσταθεί.
  5. Τυλίξτε τις μπάλες της ζύμης αρκετά λεπτά, ιδανικά σε σχήμα σταγόνας, αλλά στην πραγματικότητα αυτό είναι απλώς αισθητικό. Πασπαλίστε πάνω από την επικάλυψη που έχετε επιλέξει και πιέστε στην επιφάνεια της ζύμης. Τοποθετήστε τα naans στο ζεστό ταψί και ψήστε για 1-2 λεπτά ή μέχρι να ροδίσουν ελαφρά. Αλείφουμε με βούτυρο και σερβίρουμε ζεστό.

Καλή επιτυχία!

Share it!

Τα Σχόλια είναι κλειστά.