Νερό: 4 σημεία που δεν πρέπει να βραχούν στο σπίτι μας!

0

Όταν πρόκειται για τη διατήρηση ενός καθαρού και υγιεινού περιβάλλοντος , συχνά αναζητούμε το πιο καθολικό καθαριστικό: το νερό. Ωστόσο, δεν επωφελείται από αυτό κάθε γωνιά του σπιτιού μας. Υπάρχουν συγκεκριμένες περιοχές και αντικείμενα όπου το νερό κάνει περισσότερο κακό παρά καλό και είναι σημαντικό για εμάς να τα αναγνωρίσουμε για να αποτρέψουμε ζημιές και να διατηρήσουμε τη μακροζωία των πραγμάτων μας.

Ηλεκτρικές πρίζες και συσκευές

Η πιο εμφανής απαγορευμένη ζώνη για το νερό είναι γύρω από πρίζες και συσκευές. Ο κίνδυνος ηλεκτροπληξίας, βραχυκυκλώματος ή βλάβης των gadget μας είναι υψηλός. Αντίθετα, θα πρέπει να χρησιμοποιήσουμε ένα στεγνό ή ελαφρώς υγρό πανί για να σκουπίσουμε τα εξωτερικά μέρη και να αποφύγουμε τυχόν εισροή νερού.

Ξύλινες επιφάνειες μακριά από το νερό

Ενώ ορισμένα επεξεργασμένα ξύλινα έπιπλα αντέχουν λίγη υγρασία, πολλά ξύλινα αντικείμενα, ειδικά αυτά από ακατέργαστο ξύλο, μπορεί να παραμορφωθούν, να διογκωθούν ή να εμφανίσουν μούχλα όταν εκτεθούν στο νερό. Αντ’ αυτού, επιλέγουμε ένα πανί από μικροΐνες που ψεκάζεται ελαφρά με φιλικό προς το ξύλο βερνίκι.

Φορητοί υπολογιστές και smartphone

Ακόμη και με την πρόοδο της τεχνολογίας που καθιστά ορισμένες συσκευές αδιάβροχες, δεν συνιστάται να καθαρίζουμε τους φορητούς υπολογιστές και τα smartphone μας με νερό. Η υγρασία μπορεί να εισχωρήσει στα μικρότερα ανοίγματα, προκαλώντας διάβρωση ή βραχυκύκλωμα. Ένα στεγνό πανί που δεν αφήνει χνούδια είναι το καλύτερο για αυτές τις ευαίσθητες συσκευές.

Δάπεδα από σκληρό ξύλο

Το νερό είναι ορκισμένος εχθρός των δαπέδων από σκληρό ξύλο. Η υπερβολική υγρασία μπορεί να προκαλέσει το ξύλο να διαστέλλεται, να παραμορφώνεται ή να δημιουργεί αντιαισθητικούς λεκέδες. Προτιμούμε να χρησιμοποιούμε μια υγρή σφουγγαρίστρα με φειδώ και φροντίζουμε το δάπεδο να στεγνώνει γρήγορα μετά τον καθαρισμό.

Αυτά τα σημεία του σπιτιού δεν πρέπει να καθαρίζονται με νερό. Υπάρχουν εξειδικευμένα προϊόντα για να καθαρίσουμε αυτά τα σημεία με ασφάλεια, ώστε να τα κρατήσουμε για πολλά χρόνια.

Share it!

Γράψε το δικό σου Σχόλιο!