Αυτή η συνταγή είναι μια εξαιρετική επιλογή για νηστεία γιατί είναι γεμάτη με λαχανικά πλούσια σε θρεπτικά συστατικά. Είναι επίσης εύκολο να το προσαρμόσετε, ανταλλάσσοντας τα λαχανικά με τα αγαπημένα σας ή προσθέτοντας μια πηγή πρωτεΐνης, αν θέλετε.
Συστατικά:
- 1 μέτριο κουνουπίδι, κομμένο σε μικρά μπουκετάκια
- 2 μέτρια καρότα, ψιλοκομμένα
- 1 κόκκινη πιπεριά, ψιλοκομμένη
- 1 μικρό κόκκινο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
- 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
- 1 κουταλάκι του γλυκού αποξηραμένο θυμάρι
- Αλάτι και πιπέρι
- 2 κουταλιές της σούπας φρέσκο μαϊντανό ψιλοκομμένο
- 2 κουταλιές της σούπας χυμό λεμονιού
- 1 κουταλιά της σούπας μουστάρδα Dijon
Οδηγίες:
- Προθερμάνετε το φούρνο στους 200°C.
- Σε ένα μεγάλο μπολ, ανακατέψτε το κουνουπίδι, τα καρότα, την κόκκινη πιπεριά και το κόκκινο κρεμμύδι με το ελαιόλαδο, το θυμάρι, το αλάτι και το πιπέρι.
- Απλώστε τα λαχανικά σε μια στρώση σε ένα ταψί και ψήστε τα στο φούρνο για 20-25 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσουν και να ροδίσουν ελαφρά.
- Σε ένα μικρό μπολ, χτυπήστε μαζί τον μαϊντανό, το χυμό λεμονιού και τη μουστάρδα Dijon.
- Περιχύστε το ντρέσινγκ πάνω από τα ψητά λαχανικά και ρίξτε απαλά να επικαλυφθούν.
- Σερβίρετε τη σαλάτα ζεστή ή σε θερμοκρασία δωματίου.
Καλή απόλαυση!