Ο κόσμος της ταπετσαρίας

0

Γύρω στο 200 π.Χ. πρώτοι οι Κινέζοι χρησιμοποίησαν χαρτί για τη διακόσμηση των τοίχων τους. Αιώνες αργότερα πλέον οι ταπετσαρίες κατακτούν τον δυτικό κόσμο και με την έξαρση της βιομηχανικής επανάστασης βρήκαν τον χώρο τους μέσα στα περισσότερα νοικοκυριά όταν ξεκίνησε η μαζική παραγωγή των χάρτινων ταπετσαριών στα εργοστάσια. Η ταπετσαρία κυριάρχησε ως το απόλυτο  διακοσμητικό στοιχείο από τα μέσα του εικοστού αιώνα έως και τις αρχές της δεκαετίας του 1980. Μέχρι και σήμερα είναι εντυπωσιακό πόσο μπορεί να αλλάξει ένας χώρος.

Η δυναμική επιστροφή της ταπετσαρίας δημιούργησε νέες δυνατότητες στην διακόσμηση εσωτερικών χώρων. Ενδεικτικά αναφέρουμε μερικές:

  • Η τοποθέτηση ταπετσαριών με ψηφιακές φωτογραφίες ή τρισδιάστατα σχέδια σας δίνει τη δυνατότητα να δημιουργήσετε ένα κολάζ στον τοίχο σας.

 

  • Επίσης, μπορείτε να ντύσετε με ταπετσαρία διακοσμητικά αντικείμενα όπως έναν παλιό μπουφέ και με αυτόν τον τρόπο να ανανεώσετε τη διακόσμηση του χώρου σας αλλά και να καλύψετε τυχόν φθορές των επίπλων σας.

  • Newspaper wallpaper:Δίνει μια αίσθηση vintage ενώ η ασπρόμαυρη απόχρωση σας δίνει τη δυνατότητα να παίξετε με χρώματα σε έπιπλα και διακοσμητικά αντικείμενα προκειμένου να δημιουργήσετε έντονη αντίθεση.

  • Ombre:Όταν οι κομμωτές επιμένουν ότι το Ombre θα είναι και φέτος στη μόδα οι αρχιτέκτονες ενθουσιάζονται γιατί η συγκεκριμένη τεχνική ταιριάζει μοναδικά και στον τοίχο του σαλονιού σας.

 

Share it!

Τα Σχόλια είναι κλειστά.