Οι 3 βασικοί τρόποι να απελευθερώσετε χώρο στην κουζίνα σας

0

Ακόμη και εάν ο χώροι στο σπίτι μας είναι αρκετά ευρύχωρο, πολλές φορές βρισκόμαστε χαμένοι μέσα σε ένα χάος από πράγματα. Δεν ξέρουμε που να βάλουμε τι και πολύ γρήγορα γίνεται …ο χαμός. Με κάποιες μικρές αλλαγές στην κουζίνα, θα δούμε ότι θα γίνουν όλα πολύ πιο εύκολα.

Ράφια στους τοίχους

Σκεφτείτε να βάλετε ράφια στην κουζίνα και να τοποθετείτε εκεί πράγματα που μέχρι τώρα είχατε καταχωνιασμένα σε ντουλάπια. Συν ότι, σας «τρώνε» πολύτιμο χώρο από πράγματα που όντως χρησιμοποιείτε. Π.χ. εγκαταστήστε ράφια στους τοίχους και βάλτε εκεί τα βάζα με τα δημητριακά σας. Ακόμη, σκεφτείτε την δυνατότητα να βάλετε πιαστράκια κάτω από τα ράφια για να κρεμάτε τα κουζινικά σας, όπως βλέπετε στην παρακάτω φωτογραφία. Εάν ταιριάζει με το design της κουζίνας σας, θα φαίνεται και πολύ μοντέρνο και σικ.

Διάφανα κουτιά αποθήκευσης

Συχνά βάζουμε τα αντικείμενα στους πάγκους της κουζίνας ή στο ψυγείο το ένα πάνω στο άλλο και ξεχνάμε τι βρίσκεται από κάτω. Το αποτέλεσμα; Χαοτικό. Εάν προμηθευτείτε διάφανα κουτιά αποθήκευσης και αρχίσετε να ταξινομείτε τις τροφές και τα αντικείμενα της κουζίνας (κάτι που μπορείτε να κάνετε σε όλους τους χώρους του σπιτιού) θα δείτε ότι είναι πολύ πιο εύκολο να αποθηκεύετε και να βρίσκεται που είναι τι. Προσέξτε τα κουτιά να είναι διάφανα και όχι με σχέδια για να μπορείτε να βλέπετε και να θυμάστε τι περιέχουν. Εκτός εάν τα θέλετε και για διακοσμητικό ρόλο.

Αποθηκευτικός χώρος κάτω από τον νιπτήρα

Στα περισσότερα σπίτια κάτω από τον νιπτήρα βάζουμε τις σακούλες με τα σκουπίδια. Μην αφήνετε όλον αυτόν τον χώρο ανεκμετάλλευτο. Τοποθετήστε τα σκουπίδια κάπου αλλού (ιδανικά στο μπαλκόνι ή σε κάποιον παρόμοιο χώρο) και χρησιμοποιήστε τον αποθηκευτικό χώρο που ελευθερώθηκε για να βάλετε εκεί μέσα πράγματα που είχατε μέσα σε συρτάρια, ράφια, ή στον μπάγκο της κουζίνας. Ακόμη μπορείτε να βάλετε εκεί μέσα τα καθαριστικά, κατσαρολικά κ.ά.  χώρο κουζίνα

Share it!

Τα Σχόλια είναι κλειστά.