Οι 9 καλύτεροι τρόποι για να καθαρίσεις τον αέρα στο σπίτι σου

0

Κι όμως ο καθαρισμός του αέρα είναι από τα πιο βασικά βήματα για ένα ανανεωμένο σπίτι.

Ανοίξτε τα παράθυρα

Ο απλούστερος τρόπος για να βελτιώσετε την ποιότητα του αέρα του σπιτιού σας. Αυτό είναι ιδιαίτερα σημαντικό εάν στεγνώνετε ρούχα στο εσωτερικό του σπιτιού, κάνετε ντους, μαγειρεύετε ή καθαρίζετε.

Ενεργοποιήστε έναν καθαριστή αέρα

Ίσως αξίζει να επενδύσετε σε έναν καθαριστή αέρα εάν το αεράκι είναι προβληματικό (αν έχετε εποχιακές αλλεργίες, για παράδειγμα). Τοποθετήστε το σε ένα μέρος όπου περνάτε τον περισσότερο χρόνο, όπως το υπνοδωμάτιο ή το σαλόνι σας.

Μάχη με τη σκόνη

Βεβαιωθείτε ότι έχετε βρέξει το πανί σας, καθώς τα μόρια της σκόνης και του νερού κουμπώνουν άνετα το ένα πάνω στο άλλο. Για ξύλινες επιφάνειες και αντίκες, χρησιμοποιήστε ένα ύφασμα από μικροΐνες. Να ξεκινάτε πάντα ψηλά και να τελειώνετε χαμηλά, για να λάβετε και την τελευταία λεπτομέρεια. Μια άλλη συμβουλή: Υιοθετήστε μια μινιμαλιστική εμφάνιση—οι επιφάνειες χωρίς ακαταστασία είναι πιο γρήγορες έως τακτοποιημένες.

Πλένετε τις πετσέτες και τα χαλάκια

Στεγνώστε καλά τις πετσέτες στον αέρα μετά από κάθε χρήση (όταν είναι υγρές, γεννούν μούχλα). Καθαρίστε και τα πατάκια. Αποφύγετε αυτά με λαστιχένια επένδυση, τα οποία δεν αντέχουν στις πλύσεις. Ψάχνετε για μια εναλλακτική λύση; Τα ελαφριά χαλάκια για πετσέτες, που μπορούν να πλυθούν στο πλυντήριο, είναι το καλύτερο στοίχημά σας.

Πιάσε μια σφουγγαρίστρα

Ο πιο αποτελεσματικός τρόπος για να καθαρίσετε τον αέρα είναι να καθαρίσετε το πάτωμα.Η βαρύτητα τραβάει προς τα κάτω τα σωματίδια, τα οποία στη συνέχεια στροβιλίζονται με το μικρότερο εγκάρσιο ρεύμα. Οι σκούπες φτάνουν στα ψίχουλα, αλλά για να περιορίσετε τα μικροσκοπικά σωματίδια που ερεθίζουν το αναπνευστικό σας σύστημα, σφουγγαρίστε μία φορά την εβδομάδα. Για να φτάσετε σε στενά σημεία χωρίς κόπο, επιλέξτε μια σφουγγαρίστρα με αρθρωτή, τηλεσκοπική λαβή και αφαιρούμενο επάνω μέρος που πλένεται στο πλυντήριο.

Ηλεκτρική σκούπα

Για χαλιά και ταπετσαρίες, χρησιμοποιήστε ηλεκτρική σκούπα εξοπλισμένη με φίλτρο. Αυτό διασφαλίζει ότι αυτό που μόλις ρουφήξατε δεν θα επιστρέψει στον αέρα. Κουμπώστε τα προσαρτήματα για να στοχεύσετε τα έπιπλα και το μικρό πινέλο για την κορυφή των βιβλίων κατά μήκος των ραφιών σας. Στη συνέχεια, πηγαίνετε για τα πατώματα. Τα πυκνά χαλιά παγιδεύουν περισσότερη σκόνη και απαιτούν πολλά περάσματα με το μηχάνημα. Οι ελαφρύτερες πλέξεις ή τα γυμνά πατώματα διευκολύνουν την εργασία, όπως και η επιλογή καλυμμένων ραφιών αντί για ανοιχτά για τη βιβλιοθήκη σας.

Πλύνετε τα λευκά σας είδη

Τα σεντόνια παγιδεύουν τα κύτταρα του δέρματος που απομακρύνονται ενώ κοιμάστε, καθώς και τη σκόνη και τα ακάρεα που τρέφονται από αυτήν. Αυτά τα παράσιτα δημιουργούν στη συνέχεια υποπροϊόντα που μπορούν να προκαλέσουν αλλεργίες. Για να τα ξεφορτωθείτε, πλύνετε τα σεντόνια και τις μαξιλαροθήκες. Κρατήστε επιπλέον μαξιλάρια σε μια ντουλάπα και ελαχιστοποιήστε τα διακοσμητικά.

Πλύνετε τα μαξιλάρια σας

Η σκόνη και τα ακάρεα της σκόνης αγαπούν επίσης τα μαξιλάρια. Ευτυχώς, μπορείτε να τα πλύνετε στο πλυντήριό σας (ελέγξτε την ετικέτα φροντίδας). Κάντε δύο ανά φορτίο για να το διατηρήσετε ισορροπημένο—μία φορά με απορρυπαντικό (χρησιμοποιήστε υγρό, οι σκόνες μπορούν να αφήσουν υπολείμματα) και ξανά χωρίς. Στη συνέχεια στεγνώστε σε μέρος με ήλιο. Για να μειώσετε τη αγγαρεία σε δύο φορές το χρόνο, προστατέψτε τα μαξιλάρια με περιβλήματα κατά των ακάρεων.

Απογυμνώστε τα παράθυρα

Οι κουρτίνες είναι τεράστιοι συλλέκτες βρωμιάς, γι’ αυτό καθαρίζετε τακτικά, ακολουθώντας τις οδηγίες φροντίδας. Για πιο γρήγορο καθαρισμό, επιλέξτε περσίδες. αυτές με λεία υφή που παγιδεύουν λιγότερη σκόνη. Με ένα βρεγμένο πανί, μπορείτε να τα επαναφέρετε στην αρχική τους αίγλη.

Share it!

Τα Σχόλια είναι κλειστά.