Οι μεγαλύτεροι και ομορφότεροι κήποι στον κόσμο!

0

Οι κήποι αποτελούν σημαντικό μέρος της ανθρώπινης κουλτούρας εδώ και χιλιάδες χρόνια, με τους ανθρώπους να δημιουργούν όμορφους και περίπλοκους κήπους σε όλο τον κόσμο. Από βοτανικούς κήπους μέχρι βασιλικά ανάκτορα, υπάρχουν μερικοί πραγματικά εκπληκτικοί κήποι εκεί έξω. Εδώ είναι μερικοί από τους μεγαλύτερους κήπους στον κόσμο:

The Royal Botanic Gardens, Kew

Βρίσκονται στο νοτιοδυτικό Λονδίνο, αυτοί οι κήποι καλύπτουν εντυπωσιακά 300 στρέμματα και διαθέτουν πάνω από 50.000 διαφορετικά είδη φυτών. Οι κήποι ιδρύθηκαν το 1759 και τώρα αποτελούν Μνημείο Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO.

The Summer Palace Gardens

Βρίσκονται στο Πεκίνο της Κίνας, οι κήποι του Summer Palace καλύπτουν απίστευτα 860 στρέμματα. Χτίστηκαν αρχικά τον 12ο αιώνα και ανακαινίστηκαν εκτενώς τον 18ο αιώνα.

The Butchart Gardens

Βρίσκονται στη Βικτώρια της Βρετανικής Κολομβίας του Καναδά, οι κήποι Butchart καλύπτουν 55 στρέμματα και δημιουργήθηκαν αρχικά ως λατομείο. Σήμερα, φιλοξενούν μια μεγάλη ποικιλία φυτών και αποτελούν δημοφιλή τουριστικό αξιοθέατο.

The Dubai Miracle Garden

Αυτός ο εκπληκτικός κήπος καλύπτει πάνω από 780.000 τετραγωνικά πόδια και φιλοξενεί πάνω από 45 εκατομμύρια λουλούδια. Βρίσκεται στο Ντουμπάι και είναι ο μεγαλύτερος κήπος με λουλούδια στον κόσμο.

Οι κήποι των Βερσαλλιών

Αυτοί οι κήποι βρίσκονται έξω από το Παρίσι και σχεδιάστηκαν τον 17ο αιώνα από τον αρχιτέκτονα τοπίου André Le Nôtre. Καλύπτουν πάνω από 800 εκτάρια και φημίζονται για τα σιντριβάνια, τα γλυπτά και τα τέλεια περιποιημένα γκαζόν.

Οι Κήποι Keukenhof

Βρίσκονται στο Lisse της Ολλανδίας, οι Κήποι Keukenhof είναι διάσημοι για τις εκπληκτικές εμφανίσεις με τουλίπες. Καλύπτουν 79 στρέμματα και είναι ανοιχτά μόνο για λίγους μήνες κάθε χρόνο, κατά την περίοδο της ανθοφορίας της τουλίπας.

Εθνικός Βοτανικός Κήπος Kirstenbosch

Βρίσκεται στο Κέιπ Τάουν της Νότιας Αφρικής, ο Κήπος Kirstenbosch καλύπτει 528 εκτάρια και φιλοξενεί πάνω από 7.000 διαφορετικά είδη φυτών. Ιδρύθηκε το 1913 και σήμερα αποτελεί δημοφιλές τουριστικό αξιοθέατο.

Αυτοί οι κήποι είναι μόνο μερικοί από τους μεγαλύτερους και πιο εντυπωσιακούς κήπους στον κόσμο. Είτε είστε λάτρης της κηπουρικής είτε απλά εκτιμάτε τη φυσική ομορφιά, μια επίσκεψη σε έναν από αυτούς τους κήπους είναι βέβαιο ότι θα σας αφήσει με δέος.

Share it!

Τα Σχόλια είναι κλειστά.