Οι top 3 λόγοι για τους οποίους το πρωινό είναι το πιο σημαντικό γεύμα της ημέρας

0

Το πρωινό έχει εδώ και χρόνια θεωρηθεί ως το πιο σημαντικό γεύμα της ημέρας και για καλό λόγο. Παρέχει το απαραίτητο καύσιμο που χρειάζεται το σώμα μας για να ξεκινήσει τη μέρα. Ανάμεσα στις πολυάριθμες διαθέσιμες επιλογές πρωινού, τα δημητριακά ξεχωρίζουν ως δημοφιλής επιλογή λόγω των πολυάριθμων πλεονεκτημάτων για την υγεία και της ευκολίας τους. Σε αυτό το άρθρο, θα διερευνήσουμε τους τρεις κύριους λόγους για τους οποίους το πρωινό είναι ζωτικής σημασίας και γιατί τα δημητριακά πρέπει να προτιμώνται ως μέρος ενός θρεπτικού πρωινού γεύματος.

Ώθηση ενέργειας

Το πρωινό ονομάζεται εύστοχα, καθώς διακόπτει τη νυχτερινή νηστεία και αναπληρώνει τα ενεργειακά μας αποθέματα. Με την κατανάλωση ενός ισορροπημένου πρωινού, το σώμα μας λαμβάνει ζωτικά θρεπτικά συστατικά, όπως υδατάνθρακες, πρωτεΐνες και φυτικές ίνες, που παρέχουν ενέργεια για σωματικές και πνευματικές δραστηριότητες όλη την ημέρα. Τα δημητριακά, ειδικά οι επιλογές δημητριακών ολικής αλέσεως, προσφέρουν αργή απελευθέρωση ενέργειας, διατηρώντας μας τροφοδοτούμενους και συγκεντρωμένους για μεγαλύτερα χρονικά διαστήματα.

Βελτιωμένη συγκέντρωση και γνωστική λειτουργία

Ένα πλούσιο πρωινό έχει θετικό αντίκτυπο στις γνωστικές μας ικανότητες. Μελέτες έχουν δείξει ότι οι άνθρωποι που τρώνε πρωινό τείνουν να έχουν καλύτερη συγκέντρωση, μνήμη και δεξιότητες επίλυσης προβλημάτων. Τα δημητριακά περιέχουν συχνά απαραίτητες βιταμίνες και μέταλλα, συμπεριλαμβανομένων των βιταμινών Β και του σιδήρου, που υποστηρίζουν τη λειτουργία του εγκεφάλου. Επιπλέον, ορισμένα δημητριακά είναι εμπλουτισμένα με θρεπτικά συστατικά όπως φυλλικό οξύ και ωμέγα-3 λιπαρά οξέα, που είναι γνωστό ότι ενισχύουν τη γνωστική απόδοση.

Διαχείριση βάρους και διατροφική ισορροπία

Σε αντίθεση με την εσφαλμένη αντίληψη ότι η παράλειψη πρωινού βοηθά στην απώλεια βάρους, η έρευνα δείχνει ότι η τακτική κατανάλωση ενός υγιεινού πρωινού μπορεί πραγματικά να βοηθήσει στη διατήρηση ενός υγιούς βάρους. Ένα ισορροπημένο πρωινό, όπως αυτό που περιλαμβάνει δημητριακά, βοηθά στη μείωση της λαχτάρας κατά το μεσημέρι, μειώνοντας την πιθανότητα υπερφαγίας αργότερα μέσα στην ημέρα. Τα δημητριακά είναι συχνά χαμηλά σε λιπαρά και παρέχουν απαραίτητα θρεπτικά συστατικά, καθιστώντας τα ιδανική επιλογή για ένα θρεπτικό και ικανοποιητικό ξεκίνημα της ημέρας.

Το πρωινό αποκτά νέα γεύση με τη νέα σειρά δημητριακών από τα Marks & Spencer Food! Η νέα σειρά δημητριακών, με τις νέες ανανεωμένες συσκευασίες, σχεδιάστηκε με γνώμονα τις ανάγκες όλης της οικογένειας, συνδυάζοντας γευστικές επιλογές υψηλής θρεπτικής αξίας.

Για μια ημέρα γεμάτη ενέργεια, ξεκινήστε με ένα νόστιμο και θρεπτικό πρωινό, με επιλογές υψηλής περιεκτικότητας σε φυτικές ίνες και πρωτεΐνες. Επιλέξτε ανάμεσα σε συνδυασμούς γεύσεων από σιτάρι και βερίκοκο μέχρι porridge με γεύση pecan pie, καθώς και vegan επιλογές που διακρίνονται από τη σφραγίδα Plant Kitchen.

Επιπλέον, στις ανανεωμένες χάρτινες συσκευασίες, το σύμβολο του ηλίανθου Eat Well, υποδηλώνει ότι το προϊόν πληροί τις οδηγίες υγιεινής διατροφής και είναι διαπιστευμένο από τους ειδικούς διατροφολόγους των Marks & Spencer.

Το πρωινό παίζει καθοριστικό ρόλο στη συνολική υγεία και ευεξία μας. Η επιλογή των δημητριακών ως μέρος της πρωινής μας ρουτίνας μπορεί να προσφέρει πολλά πλεονεκτήματα, όπως διαρκή ενέργεια, βελτιωμένη γνωστική λειτουργία και καλύτερη διαχείριση βάρους. Θυμηθείτε, η επιλογή επιλογών δημητριακών ολικής αλέσεως και πλούσιων σε θρεπτικά συστατικά μπορεί να προσφέρει ακόμα μεγαλύτερη διατροφική ώθηση. Έτσι, κάντε συνήθεια να δίνετε προτεραιότητα στο πρωινό και ξεκινήστε τη μέρα σας με μια υγιεινή νότα με ένα νόστιμο μπολ με δημητριακά.

Ανακαλύψτε τις νέες προτάσεις των Marks & Spencer για το πρωινό στα καταστήματα και τμήματα M&S Food, καθώς και online στο marksandspencerfood.gr.

Share it!

Τα Σχόλια είναι κλειστά.