Οικιακή κομποστοποίηση με την fil-eco

0

Η οικιακή κομποστοποίηση αποτελεί την πιο φυσική λύση για τη μείωση των οργανικών αποβλήτων κάθε νοικοκυριού. Αξίζει να σημειωθεί ότι τα οργανικά απόβλητα αποτελούν το 28% του συνόλου των αποβλήτων παγκοσμίως. H καλύτερη δυνατή αξιοποίησή τους έχει διπλό όφελος: τη σημαντική μείωση του όγκου απορριμμάτων και τη δημιουργία φυσικής λίπανσης.

Η οικιακή κομποστοποίηση μπορεί να γίνει πλέον εφικτή με την υποστήριξη της fil-eco, μιας πρωτοπόρου ελληνικής εταιρείας που προωθεί λύσεις ολοκληρωμένης περιβαλλοντικής διαχείρισης στους τομείς της ανακύκλωσης και της κομποστοποίησης εδώ και τρεις δεκαετίες.

Συγκεκριμένα, οι ιδιώτες κάτοικοι των Δήμων Πατρέων, Φαιστού και Φλώρινας μπορούν να προμηθευτούν δωρεάν τους οικιακούς κάδους κομποστοποίησης, υποβάλλοντας μία αίτηση.

Οι κάδοι κομποστοποίησης κήπου ή μπαλκονιού ανακυκλώνουν εύκολα τα οργανικά απόβλητα της κουζίνας. Ως αποτέλεσμα, παράγεται εξαιρετικής ποιότητας κομπόστ, το οποίο μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως εδαφοβελτιωτικό και λίπασμα σε δημόσιους χώρους, όπως πάρκα, παρτέρια αλλά και σε ιδιωτικούς χώρους σε γλάστρες, πράσινα μπαλκόνια και ταράτσες.

Η Μαρίνα Ποτουρίδου, Αρχιτέκτων Μηχανικός ΑΠΘ και Συνιδιοκτήτρια της fil-eco, δήλωσε σχετικά: «Πολλοί Δήμοι της χώρας προωθούν και υλοποιούν το πρόγραμμα οικιακής κομποστοποίησης αλλά και της συλλογής οργανικών αποβλήτων. Προμηθεύουν τους κατοίκους με τους ειδικούς κάδους, βοηθώντας στη συλλογική προσπάθεια για μείωση των απορριμμάτων. Στη fil-eco οραματιζόμαστε κάθε ιδιώτης να μπορεί να ανακυκλώσει τα οικιακά του απορρίμματα με ευκολία».

Share it!

Τα Σχόλια είναι κλειστά.