Γρήγορη στο μαγείρεμα, για πρωινό, μεσημεριανό ή βραδινό, αυτή η χορταστική υγιεινή ομελέτα περιέχει δύο από τις καθημερινές σας μερίδες λαχανικών, συν χορταστική πρωτεΐνη από τα αυγά.
Συστατικά
- 1 κουταλάκι του γλυκού ελαιόλαδο
- ¼ κόκκινη, πορτοκαλί ή κίτρινη πιπεριά, ψιλοκομμένη
- 2 αυγά
- φρέσκος (μεγάλη πρέζα) ή αποξηραμένος μαϊντανός (μικρή πρέζα)
- 4 ντοματίνια κομμένα στη μέση
- μεγάλη χούφτα σπανάκι, σκισμένο
- φρέσκο σχοινόπρασο, χοντροκομμένο
- φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
Μέθοδος
- Αλείψτε ή ψεκάστε ένα αντικολλητικό τηγάνι με λάδι, προσθέστε το πιπέρι και μαγειρέψτε για 3-4 λεπτά, μέχρι να μαλακώσει.
- Εν τω μεταξύ χτυπάμε τα αυγά και προσθέτουμε λίγο πιπέρι και τον μαϊντανό.
- Ρίξτε τα αυγά στο τηγάνι, προσθέστε τα ντοματίνια και μαγειρέψτε για λίγα λεπτά, μέχρι το μείγμα να αρχίσει να σφίγγεται αλλά να είναι ακόμα απαλό από πάνω.
- Προσθέστε το σπανάκι και το σχοινόπρασο, χρησιμοποιήστε μια σπάτουλα για να απομακρύνετε τις άκρες από το τηγάνι, στη συνέχεια διπλώστε την ομελέτα στη μέση και μαγειρέψτε για άλλα 1-2 λεπτά ή μέχρι να ροδίσει από κάτω. Το βγάζετε από το τηγάνι σε ένα πιάτο και σερβίρετε αμέσως.
Καλή απόλαυση!