Δοκιμάστε αυτή την κλασική ομελέτα για brunch ή σερβίρετε με πολλή πράσινη σαλάτα για ένα γρήγορο και χορταστικό δείπνο.
Συστατικά
- 3 αυγά
- 10g ανάλατο βούτυρο
- 30g cheddar, κατά προτίμηση cheddar Montgomery
- 1 χοντρή φέτα ζαμπόν, ψιλοκομμένη
- αλάτι και φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
Μέθοδος
- Χτυπάμε απαλά τα αυγά μαζί σε ένα μπολ και αλατοπιπερώνουμε κατά βούληση.
- Ζεσταίνουμε το βούτυρο σε ένα τηγάνι μέχρι να αφρίσει. Ρίξτε μέσα τα αυγά και μαγειρέψτε για λίγα δευτερόλεπτα, μέχρι να δέσει ελαφρά ο πάτος της ομελέτας. Σπρώξτε τα στημένα μέρη της ομελέτας στο άψητο κέντρο της ομελέτας. Μαγειρέψτε ξανά, μέχρι να δέσει περαιτέρω η ομελέτα, και στη συνέχεια σπρώξτε ξανά αυτά τα κομμάτια στο κέντρο της ομελέτας. Επαναλάβετε τη διαδικασία μέχρι να δέσει τα αυγά, αλλά η ομελέτα να είναι ακόμα απαλή στο κέντρο.
- Βάλτε το τυρί και τα τρία τέταρτα του ζαμπόν στο κέντρο της ομελέτας και μαγειρέψτε μέχρι να λιώσει το τυρί.
- Δυναμώνουμε τη φωτιά και ψήνουμε την ομελέτα για άλλα 30 δευτερόλεπτα ή μέχρι να ροδίσει στον πάτο.
- Διπλώνουμε την ομελέτα στη μέση και μετά αποσύρουμε το τηγάνι από τη φωτιά και το γείρουμε ελαφρά για να μετακινηθεί η ομελέτα στην άκρη του τηγανιού. Σύρετε την ομελέτα σε ένα πιάτο σερβιρίσματος και στη συνέχεια πλάθετε σε ένα τακτοποιημένο ρολό. Πασπαλίζουμε πάνω το υπόλοιπο ζαμπόν.
Καλή απόλαυση!