Ορχιδέες: Τα 5 βήματα για να τις κρατήσεις για πολύ καιρό!

0

Η φροντίδα για τις ορχιδέες μπορεί να φαίνεται σαν μια ωραία τέχνη, αλλά είναι περισσότερο σαν μια φιλική συνομιλία ανάμεσα σε εσάς και το φυτό σας, κατανοώντας τις ανάγκες και τις ιδιορρυθμίες του. Με τη σωστή προσέγγιση, η ορχιδέα σας μπορεί να ανθίσει στο σπίτι σας, φέρνοντας μια πινελιά χρώματος και κομψότητας σε κάθε δωμάτιο. Δείτε πώς να διατηρήσετε την ορχιδέα σας ζωντανή για μεγάλο χρονικό διάστημα.

Αφήστε να υπάρχει (το σωστό) φως!

Οι ορχιδέες λατρεύουν το φως, αλλά προτιμούν να μην λιάζονται απευθείας κάτω από τον σκληρό ήλιο. Ένα σημείο που δέχεται έμμεσο ηλιακό φως, όπως κοντά σε ένα φωτεινό παράθυρο με μια διάφανη κουρτίνα, είναι τέλειο.

Διψάει τόσο-όσο

Όσον αφορά το πότισμα, οι ορχιδέες έχουν μια προτίμηση στο τόσο-όσο. Το υπερβολικό πότισμα είναι μια συνηθισμένη λάθος τακτική. Για να το αποφύγετε αυτό, ποτίζετε την ορχιδέα σας κάθε 7 έως 10 ημέρες, αφήνοντας το μέσο της γλάστρας να στεγνώσει ελαφρώς μεταξύ των ποτισμάτων. Ένας καλός εμπειρικός κανόνας είναι να ελέγχετε το βάρος της γλάστρας ή το επίπεδο υγρασίας με το δάχτυλό σας.

Ζώνη άνεσης

Οι ορχιδέες ευδοκιμούν σε θερμοκρασίες που βρίσκουν άνετα οι περισσότεροι άνθρωποι, περίπου μεταξύ 65 και 75 βαθμών Φαρενάιτ κατά τη διάρκεια της ημέρας. Εκτιμούν μια μικρή πτώση της θερμοκρασίας τη νύχτα, η οποία βοηθά στη μίμηση του φυσικού τροπικού τους περιβάλλοντος.

Τροφοδοσία

Ταΐστε τον φίλο της ορχιδέας σας κάθε δεύτερη εβδομάδα κατά τη διάρκεια της καλλιεργητικής περιόδου με ένα λίπασμα που έχει σχεδιαστεί ειδικά για ορχιδέες. Στην περίοδο αδράνειας, περιορίστε σε μία φορά το μήνα. Αυτό διατηρεί την ορχιδέα σας δυνατή και υποστηρίζει αυτές τις εκπληκτικές ανθοφορίες.

Μια ανάσα φρέσκου αέρα

Η καλή κυκλοφορία του αέρα είναι ζωτικής σημασίας για να διατηρείτε την ορχιδέα σας χαρούμενη και υγιή. Βεβαιωθείτε ότι βρίσκεται σε σημείο όπου ο αέρας μπορεί να κινείται ελεύθερα, αλλά αποφύγετε τα άμεσα ρεύματα από παράθυρα ή αεραγωγούς.

Ακολουθώντας αυτές τις 5 απλές συμβουλές φροντίδας, όχι μόνο θα διατηρήσετε την ορχιδέα σας ζωντανή, αλλά θα ακμάζει, μετατρέποντας το σπίτι σας σε μια πανέμορφη όαση.

Share it!

Γράψε το δικό σου Σχόλιο!