Οργάνωση γραφείου: Τα 5 βασικά βήματα για ένα καλό ξεκίνημα!

0

Γραφείο λίγο ακατάστατο; Όλοι έχουμε βρεθεί σε αυτή τη θέση. Είχες μια κουραστική εβδομάδα και ατελείωτη δουλειά, το γραφείο σας είναι ακατάστατο και απλά δεν φαίνεται να μπορείτε να εστιάσετε. Ποιος μπορεί να σε κατηγορήσει; Όταν μετά βίας έχεις χώρο για να τοποθετήσεις τον υπολογιστή ή το πληκτρολόγιό σου στο γραφείο, περιπλέκει τα πράγματα.

Η τακτοποίηση του γραφείου σου μπορεί να σε βοηθήσει να δημιουργήσεις ένα παραγωγικό περιβάλλον εργασίας που θα σε βοηθάει να συγκεντρώνεσαι ακόμα πιο εύκολα!

5 βασικά βήματα για να κάνεις μια καλή αρχή με την τακτοποίηση του γραφείου σου είναι παρακάτω:

Διατήρησε τα πράγματα φωτεινά

Αν μισείς να εργάζεσαι κάτω από φώτα φθορισμού, σε νιώθουμε. Η προσθήκη ενός ζεστού φωτισμού και ενός φωτιστικού γραφείου μπορεί να σε βοηθήσει να νιώθεις καλύτερα ενώ εργάζεσαι και ένας ελαφρύς και ευάερος χώρος κάνει την δουλειά λίγο πιο εύκολη.

Πρόσθεσε χώρο αποθήκευσης πίσω από το γραφείο σου

Εάν έχεις πολλά βιβλία ή δουλεύεις με έναν τόνο υλικά, μόνο η αποθήκευση στο γραφείο σου δεν είναι απαραίτητα ρεαλιστική. Εάν πρέπει να επεκτείνεις τον αποθηκευτικό χώρο, δοκίμασε να προσθέσεις μερικά συρτάρια ή ράφια πίσω από το γραφείο. Με αυτόν τον τρόπο, το μόνο που έχεις να κάνεις είναι να γυρίσεις την καρέκλα σου για να πάρεις ένα αρχείο ή ένα βιβλίο αντί να πρέπει να πας σε άλλο δωμάτιο.

Διατήρησε τα καλώδια οργανωμένα

Αφιέρωσε ένα συρτάρι για να οργανώσεις επιπλέον καλώδια, αντάπτορες και φορτιστές. Εάν δεν έχεις τόσο πολύ χώρο, σκέψου να χρησιμοποιήσετε περιτυλίγματα καλωδίων, τα οποία κρατούν τα καλώδια δεσμευμένα όταν δεν χρησιμοποιούνται.

Χρησιμοποίησε ένα επιτραπέζιο ημερολόγιο

Ένα μεγάλο επιτραπέζιο ημερολόγιο μπορεί να κάνει δύο εργασίες: όχι μόνο παρακολουθεί τις προθεσμίες και τις δουλειές που έχεις να κάνεις, αλλά είναι ένα εξαιρετικό επιτραπέζιο pad αν χρησιμοποιείς ποντίκι ή φορητό υπολογιστή. Παρόλο που είναι χαρτί, θα σε  βοηθήσει να μην γλιστράει ο φορητός σου υπολογιστής όπως θα έκανε σε μια ομαλή επιφάνεια εργασίας.

Συρτάρια

Τα συρτάρια είναι υπέροχα για να κρύβουν την ακαταστασία, αλλά δυστυχώς, είναι επίσης εξαιρετικά στο να γεμίζουν. Η χρήση μικρών καλαθιών είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να κρατάς τα αντικείμενα χωριστά ενώ εξακολουθείς να χρησιμοποιείς όλο τον χώρο του συρταριού.

Share it!

Τα Σχόλια είναι κλειστά.