Οργάνωση υπνοδωματίου: Μάθε τα πιο έξυπνα tips από την Αθηνά Οικονομάκου!

0

Το να έχουμε ένα καλά οργανωμένο υπνοδωμάτιο είναι απαραίτητο γιατί λειτουργεί ως το προσωπικό μας καταφύγιο, όπου ξεκινάμε και τελειώνουμε την κάθε μέρα. Μια κρεβατοκάμαρα χωρίς ακαταστασία και προσεκτικά οργανωμένη όχι μόνο προάγει την αίσθηση ηρεμίας και χαλάρωσης, αλλά και μεγιστοποιεί την αποτελεσματικότητα στην καθημερινή μας ρουτίνα. Όταν τα πάντα στην κρεβατοκάμαρά μας έχουν μια καθορισμένη θέση, μας εξοικονομεί πολύτιμο χρόνο. Δεν χρειάζεται να ψάχνουμε για τα ρούχα μας ή να ανησυχούμε για λάθος τοποθέτηση αντικειμένων, επιτρέποντάς μας να ξεκινάμε ομαλά τα πρωινά μας και να χαλαρώνουμε τη νύχτα χωρίς το άγχος της ακαταστασίας.

Μπορούμε να πάρουμε ιδέες από την Αθηνά Οικονομάκου που έχει ένα υπέροχα οργανωμένο σπίτι και ανάλογα με τους δικούς μας χώρους να προσαρμόσουμε τα tips που θα μας δώσει φυσικά παρέα με την ΙΚΕΑ.

Η IKEA, εταιρεία του ομίλου FOURLIS, παρουσίασε την Πέμπτη 26.10 εύκολους και πρακτικούς τρόπους οργάνωσης και αποθήκευσης για το Υπνοδωμάτιο στο νέο IKEA Live Shopping Event. Ο Τάκης Βαρτζίκος, IKEA Product Category Manager και η Αθηνά Οικονομάκου πρότειναν και παρουσίασαν τους πολλούς και διαφορετικούς τρόπους οργάνωσης για τη δημιουργία ενός άνετου και ήρεμου χώρου χαλάρωσης και ύπνου αλλά και τις έξυπνες και λειτουργικές λύσεις που προτείνει η ΙΚΕΑ για την αποθήκευση των καλοκαιρινών μας ρούχων.

Το υπνοδωμάτιο είναι ο χώρος που ξεκινάει και ολοκληρώνει κανείς την ημέρα του, συνεπώς διαμορφώνει σημαντικά τη διάθεσή μας. Σύμφωνα με έρευνα του Sleep Foundation, το 87% των συμμετεχόντων δήλωσε ότι ένα οργανωμένο και τακτοποιημένο υπνοδωμάτιο επηρεάζει θετικά την ποιότητα του ύπνου. Η ομάδα της IKEA, έχοντας μελετήσει και δημιουργήσει τα κατάλληλα προϊόντα αποθήκευσης και οργάνωσης για κάθε τύπο υπνοδωματίου, παρουσίασε στο νέο IKEA Live Shopping Event συμβουλές και οδηγίες για όσους χρειάζονται καθοδήγηση ώστε να φέρουν την τάξη, την ηρεμία και την καλαισθησία στο δωμάτιό τους. Η Αθηνά Οικονομάκου ενθουσιάστηκε με όλα τα διαφορετικά προϊόντα συμμετέχοντας με το δικό της μοναδικό τρόπο στη διαμόρφωση και αξιοποίησή τους για ένα χώρο που χαρακτηρίζεται από την εργονομία.

Σύμφωνα με τον Τάκη Βάρτζικο, ο χώρος κάτω από το κρεβάτι μπορεί να αξιοποιηθεί φιλοξενώντας τα ρούχα εκτός εποχής καθώς και παπλώματα, σεντόνια ή και κουβέρτες. Τα ρούχα αυτά μπορούν να τοποθετηθούν σε κουτιά αποθήκευσης από την IKEA που προσφέρει μεγάλη ποικιλία σε διαστάσεις, με ειδικά σχεδιασμένες λαβές και καπάκια καθώς και με μηχανισμούς μετακίνησης ανάλογα με τον χώρο αποθήκευσης και τις ανάγκες του κάθε σπιτιού. Καλάθια και κουτιά από ραττάν, μπαμπού και φύκια μπορούν να τοποθετηθούν σε εσωτερικούς χώρους, όπως στην ντουλάπα, αλλά και σε γωνίες του δωματίου, ώστε να ενισχύσουν και τη διακόσμηση, δημιουργώντας μία μοντέρνα, boho αισθητική στον χώρο.

Τα τσόχινα επιστρώματα στο εσωτερικό των συρταριών είναι απαραίτητα για την καθαριότητα και τη διατήρηση των επίπλων σε άριστη κατάσταση, ενώ τα τσόχινα κουτιά, σε ποικιλία διαστάσεων, κάνουν την οργάνωση των αντικειμένων αποθήκευσης ευχάριστη και κυρίως εύχρηστη. Η συρταριέρα μπορεί να «μεταμορφωθεί» σε μία όμορφη τουαλέτα περιποίησης με την τοποθέτηση ενός καθρέφτη τοίχου και της mini επιτραπέζιας συρταριέρας της IKEA για την τοποθέτηση καλλυντικών και άλλων αξεσουάρ, τα οποία μπήκαν αμέσως στο καλάθι της Αθηνάς Οικονομάκου λέγοντας πως είναι «must».

Τέλος, στο νέο IKEA Live Shopping Event δόθηκε ιδιαίτερη έμφαση στην επιλογή  των κατάλληλων κρεμαστρών. Στην IKEA υπάρχει μεγάλη ποικιλία από κρεμάστρες για την αποθήκευση ρούχων ανάλογα με την εποχικότητα τους, τη σύνθεση των υφασμάτων αλλά και τον τύπο ρουχισμού. Έξυπνη λύση εξοικονόμησης χώρου αποτελεί και ο σύνδεσμος κρεμάστρας που επιτρέπει την τοποθέτηση της μίας κρεμάστρας μέσα στην άλλη, δίνοντας τη δυνατότητα να αποθηκευτούν περισσότερα ρούχα τακτοποιημένα μαζί.

Την περίοδο αυτή, που λόγω εποχής χρειάζεται να αποθηκεύσουμε τα καλοκαιρινά μας ρούχα,  το νέο IKEA Live Shopping Event αποτέλεσε την καλύτερη ευκαιρία για έμπνευση και ιδέες ώστε να υποδεχτούμε τα χειμωνιάτικα. Όσοι το παρακολούθησαν είχαν τη δυνατότητα μέσα από το Live Chat να θέσουν απευθείας τις ερωτήσεις τους και να μάθουν περισσότερες πληροφορίες για τα προϊόντα, από την εξειδικευμένη ομάδα της IKEA, αλλά και να αποκτήσουν απευθείας τα αγαπημένα τους προϊόντα.

Από τα όμορφα διπλωμένα ρούχα μέχρι ένα καλά τοποθετημένο κομοδίνο, ένα οργανωμένο υπνοδωμάτιο διασφαλίζει ότι το περιβάλλον μας λειτουργεί σε αρμονία με τις ανάγκες μας, κάνοντας τη ζωή πιο άνετη και ευχάριστη.

Παρακολουθήστε ξανά το ΙΚΕΑ Live Shopping Event αφιερωμένο στην Οργάνωση του Υπνοδωματίου, στο IKEA.gr και επωφεληθείτε από μία προσφορά-έκπληξη για λίγες μέρες ακόμα.

Share it!

Τα Σχόλια είναι κλειστά.