Αυτό το κατεψυγμένο επιδόρπιο είναι τόσο μυρωδάτο και τόσο εύκολο στην παρασκευή του: τα υλικά απλώς χτυπιούνται και καταψύχονται και δεν χρειάζεται να ανακατευτεί. Σερβίρετε με καλοκαιρινά μούρα για το τέλειο καλοκαιρινό επιδόρπιο.
Συστατικά
- 150ml διπλής κρέμας
- 150ml σαμπούκο
- καλοκαιρινά μούρα, για σερβίρισμα
- ένα πασπάλισμα με ζάχαρη άχνη
Μέθοδος
- Τοποθετούμε την κρέμα σε ένα μπολ και χτυπάμε μέχρι να σχηματιστούν μαλακές κορυφές και στη συνέχεια ρίχνουμε σταδιακά το σαμπούκο, ανακατεύοντας μέχρι να ομογενοποιηθεί.
- Παγώστε σε μια πλαστική μπανιέρα μέχρι να παγώσει τελείως. Βάλτε το σε έναν επεξεργαστή τροφίμων και ανακατέψτε για να αφαιρέσετε τυχόν κρυστάλλους πάγου
- Μεταφέρετε σε πολύ μικρά ποτήρια γλυκού ή ποτήρια Martini για τουλάχιστον τρεις ώρες ή όλη τη νύχτα στην κατάψυξη.
- Για να το σερβίρετε, το βάζετε στο ψυγείο για 15-20 λεπτά να μαλακώσει ελαφρώς, μετά σερβίρετε κάθε ποτήρι με μερικά καλοκαιρινά μούρα και διακοσμείτε με πασπαλισμένη ζάχαρη άχνη.
Καλή απόλαυση!