Η πανακότα φράουλας είναι ένα απολαυστικό ιταλικό επιδόρπιο γνωστό για την κρεμώδη υφή και τη δροσερή του γεύση. Αυτή η συνταγή συνδυάζει την απαλότητα της κρέμας με τη γλύκα των φραουλών, δημιουργώντας μια λαχταριστή απόλαυση ιδανική για κάθε περίσταση.
Συστατικά:
- 500 γρ φρέσκες φράουλες
- 100 γρ κρυσταλλική ζάχαρη
- 10 γρ ζελατίνη σε σκόνη
- 500 ml κρέμα γάλακτος
- 50 γρ ζάχαρη άχνη
- 1 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
Οδηγίες:
- Ξεπλύνετε τις φράουλες και αφαιρέστε τα κοτσάνια. Τα κόβουμε σε μικρά κομμάτια.
- Σε μια κατσαρόλα, ανακατέψτε τις φράουλες σε κύβους και την κρυσταλλική ζάχαρη σε μέτρια φωτιά. Μαγειρέψτε μέχρι να σπάσουν οι φράουλες και να βγάλουν τους χυμούς τους, ανακατεύοντας κατά διαστήματα.
- Εν τω μεταξύ, σε ένα μικρό μπολ, πασπαλίζουμε τη σκόνη ζελατίνης πάνω από 1/4 φλιτζάνι κρύο νερό. Αφήστε το να καθίσει για περίπου 5 λεπτά.
- Μόλις ψηθούν οι φράουλες, αφαιρέστε τις από τη φωτιά και ανακατέψτε μέχρι να ομογενοποιηθούν χρησιμοποιώντας ένα μπλέντερ.
- Σε μια άλλη κατσαρόλα ζεσταίνουμε την κρέμα γάλακτος και τη ζάχαρη άχνη σε μέτρια φωτιά μέχρι να αρχίσει να σιγοβράζει. Αποσύρουμε από τη φωτιά.
- Προσθέστε το μείγμα ζελατίνης στη ζεστή κρέμα, ανακατεύοντας μέχρι να διαλυθεί τελείως.
- Ανακατεύουμε τον πουρέ φράουλας και το εκχύλισμα βανίλιας μέχρι να ενωθούν καλά.
- Ρίξτε το μείγμα σε ποτήρια σερβιρίσματος ή σε φορμάκια.
- Αφήνουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 4 ώρες ή μέχρι να δέσει.
- Σερβίρετε παγωμένο, γαρνίροντας αν θέλετε με φρέσκες φράουλες.
Καλή απόλαυση!