Αυτή η κρεμώδης, σκορδάτη συνταγή πατάτας dauphinoise θα αποτελέσει ένα υπέροχο συνοδευτικό για κάθε κυριακάτικο ψητό. Δεν υπάρχει πιο εύκολο συνοδευτικό στον κόσμο!
Συστατικά
- 1kg αλευρώδεις πατάτες, κομμένες σε λεπτές φέτες
- 3–4 σκελίδες σκόρδο, τριμμένες
- 500ml διπλή κρέμα (μπορεί να χρειαστείτε λίγη επιπλέον)
- αλάτι και φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
Μέθοδος
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 160C/140C.
- Σε ένα μπολ βάζουμε τις φέτες πατάτας και το τριμμένο σκόρδο και τις αλατοπιπερώνουμε για γεύση. Περιχύνουμε με την κρέμα και ανακατεύουμε καλά. Αδειάζουμε σε ένα μεγάλο ταψί για γκρατέν
- Πιέστε την πατάτα προς τα κάτω με το πίσω μέρος ενός κουταλιού ή με τα χέρια σας ώστε να σχηματιστεί ένα συμπαγές στρώμα. Η κρέμα πρέπει να φτάσει ακριβώς κάτω από την επάνω στρώση της πατάτας, συμπληρώστε με περισσότερη διπλή κρέμα εάν χρειάζεται.
- Ψήστε για 1–1 ½ ώρα ή μέχρι να μαλακώσουν τελείως οι πατάτες.
Καλή απόλαυση!