Πικάντικο και ζουμερό σπετσοφάι

0

Αυτή είναι μια πολύ εύκολη ελληνική συνταγή και ταιριάζει απόλυτα με τα ζυμαρικά. Μπορείτε επίσης να προσθέσετε άλλα λαχανικά αν θέλετε όπως κολοκυθάκια, καρότα κ.λπ. Ή μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε διάφορα είδη λουκάνικου.

Συστατικά:

  • 1 κιλό πικάντικο λουκάνικο (όπως λουκάνικο ή chorizo), κομμένο σε φέτες
  • 1 κόκκινη πιπεριά, κομμένη σε φέτες
  • 1 κρεμμύδι, κομμένο σε φέτες
  • 4 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
  • 1 κονσέρβα ντομάτες σε κύβους
  • 2 φλιτζάνια ζωμό κότας
  • 1 κουταλάκι του γλυκού αποξηραμένη ρίγανη
  • Αλάτι και πιπέρι για να γευτείς
  • 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
  • Ζυμαρικά με πένες ή μακαρόνια
  • Τριμμένη φέτα, για το σερβίρισμα (προαιρετικά)

Κατευθύνσεις:

  1. Σε ένα μεγάλο τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά.
  2. Προσθέστε το λουκάνικο κομμένο σε φέτες και μαγειρέψτε μέχρι να ροδίσει, περίπου 5 λεπτά.
  3. Βγάζουμε το λουκάνικο από το τηγάνι και το αφήνουμε στην άκρη.
  4. Στο ίδιο τηγάνι προσθέτουμε την κόκκινη πιπεριά, το κρεμμύδι και το σκόρδο. Μαγειρέψτε μέχρι να μαλακώσουν, περίπου 5 λεπτά.
  5. Προσθέστε τις ντομάτες σε κύβους, το ζωμό κότας, τη ρίγανη, αλάτι και πιπέρι. Αφήνουμε να σιγοβράσει.
  6. Προσθέστε το μαγειρεμένο λουκάνικο ξανά στο τηγάνι και αφήστε τη σάλτσα να σιγοβράσει για περίπου 15 λεπτά ή μέχρι να πήξει.
  7. Όσο σιγοβράζει η σάλτσα, βράζουμε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας.
  8. Σερβίρουμε τη σάλτσα πάνω από τα μαγειρεμένα ζυμαρικά, και αν θέλουμε ρίχνουμε τριμμένη φέτα.

Καλή επιτυχία!

Share it!

Τα Σχόλια είναι κλειστά.