Αυτή είναι μια πολύ εύκολη ελληνική συνταγή και ταιριάζει απόλυτα με τα ζυμαρικά. Μπορείτε επίσης να προσθέσετε άλλα λαχανικά αν θέλετε όπως κολοκυθάκια, καρότα κ.λπ. Ή μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε διάφορα είδη λουκάνικου.
Συστατικά:
- 1 κιλό πικάντικο λουκάνικο (όπως λουκάνικο ή chorizo), κομμένο σε φέτες
- 1 κόκκινη πιπεριά, κομμένη σε φέτες
- 1 κρεμμύδι, κομμένο σε φέτες
- 4 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
- 1 κονσέρβα ντομάτες σε κύβους
- 2 φλιτζάνια ζωμό κότας
- 1 κουταλάκι του γλυκού αποξηραμένη ρίγανη
- Αλάτι και πιπέρι για να γευτείς
- 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
- Ζυμαρικά με πένες ή μακαρόνια
- Τριμμένη φέτα, για το σερβίρισμα (προαιρετικά)
Κατευθύνσεις:
- Σε ένα μεγάλο τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά.
- Προσθέστε το λουκάνικο κομμένο σε φέτες και μαγειρέψτε μέχρι να ροδίσει, περίπου 5 λεπτά.
- Βγάζουμε το λουκάνικο από το τηγάνι και το αφήνουμε στην άκρη.
- Στο ίδιο τηγάνι προσθέτουμε την κόκκινη πιπεριά, το κρεμμύδι και το σκόρδο. Μαγειρέψτε μέχρι να μαλακώσουν, περίπου 5 λεπτά.
- Προσθέστε τις ντομάτες σε κύβους, το ζωμό κότας, τη ρίγανη, αλάτι και πιπέρι. Αφήνουμε να σιγοβράσει.
- Προσθέστε το μαγειρεμένο λουκάνικο ξανά στο τηγάνι και αφήστε τη σάλτσα να σιγοβράσει για περίπου 15 λεπτά ή μέχρι να πήξει.
- Όσο σιγοβράζει η σάλτσα, βράζουμε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας.
- Σερβίρουμε τη σάλτσα πάνω από τα μαγειρεμένα ζυμαρικά, και αν θέλουμε ρίχνουμε τριμμένη φέτα.
Καλή επιτυχία!