Πλαστική καρέκλα: Τη λατρεύουν μέχρι και στην Αμερική! Μάθε πως καθαρίζεται!

0

Από παραλίες μέχρι καφενεία και πανηγύρια, η λευκή πλαστική καρέκλα είναι ένα κοινό θέαμα στην Ελλάδα, ειδικά κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού. Παρόλο που δεν ξεχωρίζει για την αισθητική της, η πρακτικότητα,η ανθεκτικότητα, η οικονομική λύση και η δυνατότητα εύκολης αποθήκευσης της την καθιστούν αναπόσπαστο μέρος του ελληνικού καλοκαιριού και σπιτιού. Τέτοια είναι η διάδοση της που αναγνωρίζεται από τους New York Times ως ένα από τα 25 πιο σημαντικά έπιπλα των τελευταίων 100 ετών, περιγραφόμενη ως το αντίδοτο στην ειδωλολατρία του σχεδιασμού, και ένα σύμβολο του δημοκρατικού και μαζικού σχεδιασμού.

Συντήρηση και Καθαρισμός

Προετοιμασία για Καθαρισμό

Για να καθαρίσουμε τις πλαστικές καρέκλες, ξεκινάμε μεταφέροντάς τες σε ένα ανοιχτό χώρο, μακριά από φυτά και γρασίδι, ώστε να μην υπάρχει εμπόδιο στη χρήση του λάστιχου. Είναι σημαντικό να επιλέξουμε ένα καθαρό σημείο για να διευκολύνουμε την εργασία.

Επιλογές Καθαριστικού Διαλύματος

Μπορούμε να φτιάξουμε διάφορα καθαριστικά διαλύματα:

  • Ανακατεύουμε χλιαρό νερό με λίγο υγρό πιάτων.
  • Αναμιγνύουμε χλιαρό νερό με μαγειρική σόδα.
  • Προσθέτουμε καθαριστικό για όλες τις χρήσεις σε χλιαρό νερό.
  • Σε περίπτωση μούχλας, χρησιμοποιούμε διάλυμα αποσταγμένου λευκού ξυδιού και νερού.

Διαδικασία Καθαρισμού

Καθαρίζουμε τις καρέκλες με σφουγγάρι ή μαλακή νάιλον βούρτσα, αποφεύγοντας τη χρήση σκληρών βούρτσων ή καθαριστικών που θα μπορούσαν να γρατσουνίσουν το πλαστικό. Τις ξεπλένουμε και τις στεγνώνουμε είτε με πετσέτες από μικροΐνες είτε αφήνοντάς τες στον ήλιο.

Μακροχρόνια Διατήρηση

Μετά τον καθαρισμό, εφαρμόζουμε μια λεπτή στρώση κεριού και φροντίζουμε να μην τις αφήνουμε κάτω από δέντρα ή σε ανοικτούς χώρους χωρίς προστασία. Χρησιμοποιούμε ομπρέλες για προστασία και φυλάσσουμε τις καρέκλες σε κλειστό χώρο για να διατηρούνται σε καλή κατάσταση.

Share it!

Γράψε το δικό σου Σχόλιο!