Πλυντήριο πιάτων: Συνήθη λάθη που πρέπει να αποφεύγετε!

0

Η χρήση πλυντηρίου πιάτων είναι ένας βολικός για εξοικονόμηση χρόνου και στην αντιμετώπιση του βουνού των βρώμικων πιάτων που συσσωρεύονται σε κάθε κουζίνα. Ωστόσο, πολλοί άνθρωποι, εν αγνοία τους, κάνουν λάθη που μπορούν να θέσουν σε κίνδυνο την αποτελεσματικότητα του πλυντηρίου πιάτων τους. Ακολουθούν ορισμένα κοινά σφάλματα που πρέπει να αποφύγετε:

Υπερφόρτωση του πλυντηρίου πιάτων

Είναι δελεαστικό να στριμώξετε όσο το δυνατόν περισσότερα πιάτα σε ένα μόνο φορτίο, αλλά η υπερφόρτωση εμποδίζει την ικανότητα του πλυντηρίου πιάτων να καθαρίζει καλά. Βεβαιωθείτε ότι τα πιάτα έχουν τοποθετηθεί σωστά ώστε το νερό και το απορρυπαντικό να φτάσουν σε όλες τις επιφάνειες.

Παραμέληση για το ξέπλυμα των τροφίμων

Ενώ τα πλυντήρια πιάτων έχουν σχεδιαστεί για να χειρίζονται βρώμικα πιάτα, δεν είναι σκουπίδια. Το ξύσιμο της περίσσειας τροφής πριν από τη φόρτωση αποτρέπει το φράξιμο και εξασφαλίζει καθαρότερο πλύσιμο.

Χρήση λανθασμένου απορρυπαντικού

Δεν δημιουργούνται όλα τα απορρυπαντικά πιάτων ίσα. Η χρήση λανθασμένου απορρυπαντικού ή λάθος ποσότητας μπορεί να οδηγήσει σε κακή απόδοση καθαρισμού. Ακολουθήστε τις συστάσεις του κατασκευαστή και επιλέξτε ένα απορρυπαντικό κατάλληλο για τη σκληρότητα του νερού σας.

Αγνοώντας το φίλτρο

Τα πλυντήρια πιάτων διαθέτουν φίλτρα που παγιδεύουν τα σωματίδια και τα υπολείμματα των τροφίμων. Καθαρίζετε ή αντικαθιστάτε τακτικά το φίλτρο για να αποφύγετε το φράξιμο και να διατηρήσετε τη βέλτιστη απόδοση.

Ακατάλληλη φόρτωση σκευών

Τοποθετήστε τα σκεύη στα καθορισμένα διαμερίσματα και εναλλάξτε την κατεύθυνση των κουταλιών για να αποφύγετε τη φωλιά τους. Αυτό διασφαλίζει ότι το νερό και το απορρυπαντικό μπορούν να φτάσουν σε κάθε σκεύος, προάγοντας τον σχολαστικό καθαρισμό.

Αποφεύγοντας αυτά τα κοινά λάθη, μπορείτε να μεγιστοποιήσετε την απόδοση του πλυντηρίου πιάτων σας και να απολαμβάνετε πεντακάθαρα, υγιεινά πιάτα με κάθε πλύσιμο. Αν προσέχετε λίγο περισσότερο κατά τη φόρτωση και τη συντήρηση του πλυντηρίου πιάτων σας, μπορεί να συμβάλει σημαντικά στη διατήρηση της διάρκειας ζωής και της λειτουργικότητάς του.

Share it!

Τα Σχόλια είναι κλειστά.