Πολλά Αντικείμενα: Αναζητώντας Απλότητα και ουσία!

0

Η μάχη με τα πολλά αντικείμενα στο σπίτι είναι μάταιη από την αρχή! Δεν είναι από εκείνες τις μάχες που κάποια στιγμή θα οδηγήσουν στην νίκη του πολέμου! Μπορούμε να αποφασίσουμε να αφήσουμε τα πολλά μικροαντικείμενα και να ζήσουμε σε ένα πιο λιτό και μίνιμαλ περιβάλλον.

Πριν αυτομαστιγωθούμε ως θύματα της υπερκαταναλωτικής κοινωνίας ή ανοίξουμε βιβλία ψυχολογίας για να κατανοήσουμε τους λόγους που δίνουμε τόση σημασία στα αντικείμενα αντί για τις σχέσεις μας, μπορούμε να αναγνωρίσουμε ορισμένες αιτιολογίες που θα μας βοηθήσουν να αντιμετωπίσουμε το θέμα με θάρρος και σθένος και να αντιμετωπίσουμε τη σκόνη:

Τα αντικείμενα αποτυπώνουν όμορφες αναμνήσεις

Διατηρώ πολλές ευτυχισμένες στιγμές στο σπίτι μου. Έχω φτιάξει τρία αφιερώματα στα οποία τοποθετώ εισιτήρια από συναυλίες και μουσεία που επισκέφθηκα στην Ευρώπη. Κάθε φορά που τα βλέπω, ξαναζωντανεύουν οι μοναδικές εμπειρίες μου και ταξιδεύω ξανά στις στιγμές αυτές. Η άσπρη και μαύρη φωτογραφία του γάμου των παππούδων μου που κρέμεται στο σαλόνι μου με γεμίζει νοσταλγία και αγάπη για τις ρίζες μου και την οικογενειακή μου ιστορία.

Τα αντικείμενα αποτυπώνουν τον χαρακτήρα μας

Το σπίτι μας αντανακλά την προσωπικότητά μας. Τα βιβλία, οι προσωπικές μας συλλογές, οι επιλογές χρωμάτων και οι διακοσμητικοί μας στοιχείο δημιουργούν μια μη λεκτική επικοινωνία με τους επισκέπτες μας, αποκαλύπτοντας τα ενδιαφέροντα και το στυλ μας.

Τα αντικείμενα κρύβουν ιστορίες

Έχω πολλά αντικείμενα που συνδέονται με ξεχωριστές ιστορίες. Για παράδειγμα, ο ναργιλές μου με ξεσηκνίζει τις αναμνήσεις από το Grand Bazaar στην Κωνσταντινούπολη, όπου περιπλανιόμουν με την κολλητή μου και διαπραγματευόμουν τις αγορές ως χορεύτριες belly dance, γελώντας και διασκεδάζοντας.

Τα αντικείμενα διατηρούν αγαπημένες συνήθειες

Αγαπώ το βάζο για μπισκότα που μου χάρισε μια φίλη όταν μετακόμισα στο νέο μου σπίτι. Κάθε φορά που το χρησιμοποιώ, θυμάμαι τις όμορφες στιγμές που περνούσαμε μαζί, απολαμβάνοντας τον απογευματινό καφέ μας.

Όλα αυτά τα αντικείμενα δεν είναι απλώς αντικείμενα. Είναι φορείς αναμνήσεων, εκφράζουν τον χαρακτήρα και τα ενδιαφέροντα μας, και αναδεικνύουν τις ιστορίες που έχουμε ζήσει. Είναι συμβολικά και αποτελούν μέρος της ταυτότητάς μας.

Ωστόσο, μπορούμε να αποφασίσουμε να αντιμετωπίσουμε αυτήν την πολυπλοκότητα και την υπερκατανάλωση. Μπορούμε να επιλέξουμε τη λιτότητα και την απλότητα, να επικεντρωθούμε στις σχέσεις μας και τις ανθρώπινες συνδέσεις αντί να οικοδομούμε την ταυτότητά μας μέσα από αντικείμενα.

Συνεπώς, ας αφήσουμε πίσω μας τη μάχη με το ξεσκονόπανο και ας αγκαλιάσουμε την απλότητα και την ουσία της ζωής. Ας δημιουργήσουμε μια περιβάλλοντα που αντανακλά τις πραγματικές μας αξίες και να αφήσουμε τις αναμνήσεις να ζουν στις καρδιές μας και όχι μόνο στα αντικείμενά μας. Έτσι, θα ανακαλύψουμε την πραγματική ουσία της ευτυχίας και της ικανοποίησης.

 

 

Share it!

Τα Σχόλια είναι κλειστά.