Πολυθρόνα: Επέλεξε την κατάλληλη και δώσε έμφαση!

0

Λίγα πράγματα κάνουν ένα δωμάτιο να «ζωντανεύει» περισσότερο από μια πολυθρόνα με έμφαση. Οι όμορφες, κομψές και συχνά πολύχρωμες επιλογές ονομάζονται πολυθρόνες έμφασης επειδή τονίζουν τα μεγαλύτερα έπιπλα ενός δωματίου, όπως το τραπέζι της τραπεζαρίας ή τον καναπέ.

Οι πολυθρόνες έμφασης εξυπηρετούν δύο βασικούς σκοπούς σε ένα δωμάτιο: Προσθέτουν ομορφιά στο δωμάτιο και παρέχουν επιπλέον θέσεις για την παρέα.

Όταν επιλέγονται και τοποθετούνται προσεκτικά, μπορούν να απογειώσουν έναν χώρο από συνηθισμένο σε συναρπαστικό. Ωστόσο, η επιλογή δεν είναι πάντα εύκολη. Υπάρχουν αρκετοί παράγοντες που πρέπει να λάβετε υπόψη πριν φέρετε μια πολυθρόνα έμφασης στο σπίτι.

Κλασική πολυθρόνα

Η πολυθρόνα θεωρείται συνήθως ένα κλασικό σχέδιο, αν και ορισμένοι τύποι πολυθρόνων διαθέτουν περισσότερο μοντέρνο σχεδιασμό στα μέσα του αιώνα. Αυτές οι καρέκλες διατίθενται επίσης σε εκατοντάδες διαφορετικά σχέδια και στυλ ταπετσαρίας, ώστε να προσθέτετε τη σωστή σχεδιαστική εμφάνιση σε κάθε χώρο που θέλετε να βελτιώσετε.

Χωρίς μπράτσα

Αυτός ο τύπος καρέκλας έμφασης, επειδή δεν έχει μπράτσα, είναι πιο λεπτός, μικρότερος και ελαφρύτερος από μια παραδοσιακή πολυθρόνα. Ως αποτέλεσμα, αποτελεί μια καλή προσθήκη σε ένα δωμάτιο όπου δεν έχετε χώρο ή χρειάζεστε επιπλέον καθίσματα, χωρίς να κλείνει τον χώρο.

Chaise Lounge

Κυριολεκτικά σημαίνει «η μακριά καρέκλα», είναι ένας συνδυασμός υποπόδιου και καρέκλας, αν και μερικές χωρίζουν το υποπόδιο από την καρέκλα.ωΧωρίς χέρια και συχνά ανακλινόμενο,  επιτρέπει τη μέγιστη άνεση στο σαλόνι σας, ενώ εξακολουθεί να παρέχει ένα πολύ κομψό προφίλ που μπορεί να βελτιώσει την εικόνα του χώρου σας.

Πλαϊνή πολυθρόνα

Αυτές οι πολυθρόνες-καρέκλες είναι ιδανικές για μικρούς χώρους και για καταστάσεις όπου πρέπει να τις μετακινήσετε γρήγορα.  Λόγω της ευθείας πλάτης τους, αυτές οι καρέκλες συχνά δημιουργούν μια πιο επίσημη ή κομψή αίσθηση σε έναν χώρο. Η πλαϊνή καρέκλα συχνά καταλήγει δίπλα από μεγαλύτερα έπιπλα λόγω του μεγέθους της.

Πίσω πολυθρόνα

Ενώ η οπίσθια καρέκλα μπορεί τεχνικά να θεωρηθεί πολυθρόνα, είναι αρκετά μοναδική για να στέκεται μόνη της. Αυτή η επενδυμένη καρέκλα διαθέτει «φτερά» κατά μήκος των μπράτσων της που της δίνουν μια επίσημη και παραδοσιακή εμφάνιση ενώ είναι επίσης πολύ άνετη. Η οπίσθια καρέκλα είναι βαριά και χρειάζεται χώρο, αλλά μπορεί να χρησιμεύσει ως μια πολύ άνετη τοποθεσία για να διαβάσετε ένα βιβλίο ή να κουλουριαστείτε με μια κουβέρτα.

Πώς να επιλέξετε μια πολυθρόνα με έμφαση

Το πρώτο πράγμα που θα παρατηρήσετε όταν επιλέγετε μια καρέκλα έμφασης είναι ο τεράστιος αριθμός επιλογών που έχετε. Με εκατοντάδες στυλ, χρώματα, σχέδια και τύπους, θα μπορούσατε να περάσετε εβδομάδες αναζητώντας τη σωστή καρέκλα. Ωστόσο, υπάρχουν μερικά πράγματα που μπορείτε να εξετάσετε για να περιορίσετε τις επιλογές σας και να διασφαλίσετε ότι θα επιλέξετε μια καρέκλα που θα εξυπηρετήσει καλά τον χώρο σας και τις σχεδιαστικές σας φιλοδοξίες.

Μετρήστε πόσο χώρο έχετε

Το πιο βασικό στοιχείο είναι ο χώρος που έχετε διαθέσιμο για το νέο σας έπιπλο. Οι καρέκλες έμφασης διατίθενται σε πολλά διαφορετικά μεγέθη, επομένως πρέπει να βεβαιωθείτε ότι αυτή που θα επιλέξετε θα δημιουργήσει επιπλέον καθίσματα και στυλ χωρίς να εμποδίζει τη ροή της κυκλοφορίας στο δωμάτιό σας.

Καθορίστε ποιον σκοπό θέλετε να επιτύχετε

Είναι πιθανό να προσθέσετε μια καρέκλα στο δωμάτιό σας για έναν συγκεκριμένο σκοπό. Η σωστή καρέκλα θα εκπληρώσει αυτόν τον σκοπό φυσικά και άνετα. Ένα σημαντικό στοιχείο όταν ψάχνετε για μια καρέκλα που ταιριάζει σε έναν συγκεκριμένο σκοπό είναι το βάρος της καρέκλας.

Επιλέξτε μια καρέκλα που ταιριάζει στο στυλ σας

Η τοποθέτηση μιας καρέκλας με ξύλινο σκελετό σε ένα άνετο σαλόνι μπορεί να μην είναι η καλύτερη κίνηση. Η τοποθέτηση μιας μπλε καρέκλας σε ένα δωμάτιο που έχει ήδη πολύ μπλε μπορεί επίσης να μην δημιουργήσει την εντύπωση που επιθυμείτε. Μια καρέκλα με έμφαση θα πρέπει να δημιουργεί χρώματα και οπτική έλξη που συμπληρώνει το στυλ του δωματίου όπου την τοποθετείτε.

 

 

Share it!

Τα Σχόλια είναι κλειστά.