Η Pop Art διακόσμηση είναι στη μόδα και πάλι!

0

Ο όρος Ποπ Αρτ (Pop Art) αναφέρεται στο καλλιτεχνικό κίνημα που αναπτύχθηκε αρχικά στη Μεγάλη Βρετανία και αργότερα στην Αμερική περί τα τέλη της δεκαετίας του ’50. Η Ποπ Αρτ γεννήθηκε ως μια αντίδραση στη σοβαρότητα του κινήματος του αφηρημένου εξπρεσιονισμού, προβάλλοντας κατά κύριο λόγο σύμβολα του καταναλωτισμού, απλά αντικείμενα που ανάγονταν σε έργα τέχνης αλλά και θέματα δανεισμένα από την κουλτούρα των κόμικς.

Κύρια χαρακτηριστικά της Ποπ Αρτ αισθητικής αποτέλεσαν ο αυθορμητισμός, η δημιουργική υπερβολή, η ανάλαφρη διάθεση, η σάτιρα, οι έντονες χρωματικές αντιθέσεις και εν γένει η απόρριψη του παραδοσιακού. Δεν είναι τυχαίο ότι την ίδια περίοδο γνωρίζει μεγάλη έξαρση στη Μεγάλη Βρετανία η Ποπ μουσική, η οποία θεωρείται συχνά αισθητικά συγγενής προς την Ποπ Αρτ. Πίνακες με αναπαραστάσεις τενεκεδένιων κουτιών γνωστού αναψυκτικού, του Έλβις Πρίσλεϊ και της Μέριλιν Μονρόε ή ακόμα θέματα δανεισμένα από τα αμερικανικά κόμιξ και τη διαφήμιση αποτελούν χαρακτηριστικό δείγμα της Ποπ Αρτ αισθητικής. (πηγή  Βικιπαίδεια)

"Campbell's Soup Cans" πίνακας του Άντι Γούορχολ (1962)

«Campbell’s Soup Cans» πίνακας του Άντι Γούορχολ (1962)

Κύριος εκφραστής του Ποπ Αρτ καλλιτεχνικού ρεύματος, ο εκκεντρικός Άντι Γούορχολ.

Η διάσημη Μέριλιν του Άντι Γουόρχολ

Η διάσημη Μέριλιν του Άντι Γουόρχολ

O Άντι Γουόρχολ

O Άντι Γουόρχολ

Η Ποπ Αρτ επηρέασε και τη διακόσμηση. Τα χρώματα του συγκεκριμένου διακοσμητικού στυλ είναι φωτεινά και αντικρουόμενα. Διαλέξτε δύο έντονα και αντίθετα χρώματα και ένα ουδέτερο για να τα εξισορροπήσετε. To Color Blocking έχει την τιμητική ενώ τα prints και τα γεωμετρικά μοτίβα παίζουν στην pop art διακόσμηση, κυρίαρχο ρόλο.

Αν σας αρέσει αυτό το στυλ, δώστε έμφαση και στα 60s έπιπλα. Γενικά, σκεφτείτε ρετρό, φουτουριστικά αντικείμενα, μινιμαλιστικούς καναπέδες και την περίφημη πολυθρόνα σε σχήμα «αυγού».

Σκεφτείτε «έξω από το κουτί» και διευρύνετε τους χρωματικούς σας ορίζοντες. Ιδού μερικές φωτογραφίες από χώρους διακοσμημένους με pop art αισθητική για να αντλήσετε έμπνευση:

Πηγή: thatslife.gr

Share it!

Τα Σχόλια είναι κλειστά.