Πως ένα καθαρό και τακτοποιημένο σπίτι βελτιώνει την ποιότητα ζωής σου

0

Το ήξερες ότι ο «χαμός» που επικρατεί σε ένα ατακτοποίητο σπίτι προκαλεί στρες και άχγος; Μάλλον το ξέρεις από πρώτο χέρι. Το ήξερες όμως ότι μία πρόσφατη έρευνα από το κέντρο ερευνών «Havas Worldwide» αποκάλυψε ότι θα ζούσαμε πιο ευτυχισμένα χωρίς το 50% των αντικειμένων στο σπίτι μας;

Νομίζουμε ότι όσο περισσότερα αντικείμενα έχουμε τόσο πιο γεμάτοι θα νιώθουμε. Ωστόσο στην πραγματικότητα, τα πολλά αντικείμενα μέσα στο σπίτι είναι ο 1ο λόγος που θέλει συμμάζεμα και αυτό μας προκαλέι μέχρι και κατάθλιψη.

Τι λέει η επιστήμη;

Μία άλλη έρευνα του Πανεπιστημίου της Καλιφόρνια μέτρησε τα ποσοστά στρες σε 30 ζευγάρια. Οι γυναίκες που περιέγραψαν το σπίτι τους ως ασυμμάζευτο, είχαν αυξημένα ποσοστά κορτιζόλης. Οι άντρες δεν φάνηκαν να επηρεάζονται ιδιαίτερα από την κατάσταση στο σπίτι τους.

Πως επηρεάζεται η ψυχική μας υγεία;

Σε άλλη έρευνα του Πανεπιστημίου της Indian τα αποτελέσματα έδειξαν ότι οι δουλειές του σπιτιού είναι βοηθούν στην ψυχική μας υγεία. μεταξύ 998 συμμετεχόντων, εκείνοι με τα πιο καθαρά και τακτοποιημένα σπίτια ήταν οι πιο δραστήριοι και εκείνοι που φάνηκαν να έχουν την καλύτερη ψυχολογία.

Όχι μόνο ψυχολογικοί λόγοι 

Ακόμη, ένα καθαρό σπίτι βοηθάει να αντιμετωπίσουμε τις αλλεργίες μας, καθώς ο αέρας που βρίσκεται σε εσωτερικούς χώρους μπορεί να είναι και 5 φορές πιο βρώμικος από τον εξωτερικό. Σκόνη, μούχλα, ακάρεα και άλλα πολλά επηρεάζπυν την υγεία σου και συνεπώς, την ποιότητα της ζωής σου.

Share it!

Τα Σχόλια είναι κλειστά.