Πώς φτιάχνουμε κεριά για κηροπήγιο

0

Αν θέλεις να δημιουργήσεις τα δικά σου μοναδικά και υπέροχα κεριά που θα στολίσουν τα κηροπήγια σου μπορείς να το κάνεις εύκολα. Η αλήθεια είναι ότι το αποτέλεσμα θα χρειαστεί αρκετή ώρα ώστε να είναι έτοιμο όμως τι σημασία έχει; Θα δημιουργήσεις κάτι με τη δική σου ξεχωριστή νότα οπότε όση ώρα και αν πάρει το αποτέλεσμα θα είναι εντυπωσιακό. Στη συνέχεια μπορείς να το στολίσεις με οτιδήποτε, ακόμα και με glitter!

Υλικά

  • Παραφίνη
  • Φιτίλι
  • Εκτέλεση

Λιώνουμε τη παραφίνη σε μια κατσαρόλα μικρή όπου έχουμε τοποθετήσει ένα γκαζάκι χωρίς η θερμοκρασία να ξεπερνά τους 150 βαθμούς. Πρέπει να είμαστε πολύ προσεχτικοί με τη θερμοκρασία της. Μόλις λιώσει ολόκληρη και την αφαιρέσουμε από τη φωτιά χρησιμοποιούμε το φιτίλι το οποίο βουτάμε κάθετα στη παραφίνη. Στη συνέχεια τεντώνουμε τις δύο άκρες και το βουτάμε ξανά. Θα πρέπει να ακολουθήσουμε την ίδια διαδικασία αρκετές φορές. Όπως θα δούμε σιγά σιγά η παραφίνη αρχίζει να γεμίζει το φιτίλι. Μπορούμε να ξαναζεστάνουμε την παραφίνη αν χρειαστεί.

Συνεχίζουμε τη διαδικασία μέχρι το αποτέλεσμα να μας ικανοποιεί. Το τελικό στάδιο είναι να κόψουμε περίπου 2 εκατοστά πάνω από το κερί το φιτίλι και το νέο μας κερί είναι έτοιμο! Ακολουθούμε την ίδια διαδικασία και για τα υπόλοιπα κηροπήγια μας. Τέλος αν θέλουμε μπορούμε να κολλήσουμε και glitter για πιο γιορτινό αποτέλεσμα.

 

 

 

Share it!

Τα Σχόλια είναι κλειστά.