Πως η LG OLED διευρύνει τα όρια της τέχνης

0

Η LG OLED, μια καινοτομία που άλλαξε τα δεδομένα στον κλάδο των οθονών, μετράει μια δεκαετία ηγεσίας και εμπειρίας.

Η LG OLED συγκεντρώνει τα φώτα της δημοσιότητας με απαράμιλλη ποιότητα εικόνας, και αναδεικνύεται  ως ο απόλυτος ψηφιακός καμβάς με απεριόριστες δυνατότητες.

Μετά από μια δεκαετία πρωτοπορίας στην τεχνολογία LG OLED, έχουμε δεχτεί ερωτήματα από πολυάριθμους καλλιτέχνες και δημιουργούς που επιθυμούν να εξερευνήσουν τις δυνατότητες και τις ικανότητες της LG OLED. Επιδιώκοντας να κατανοήσουμε τα κίνητρα που κρύβονται πίσω από αυτά τα αιτήματα, αναγνωρίσαμε ότι το χρώμα είναι ο πιο κρίσιμος παράγοντας που τους προσελκύει.

Για έναν καλλιτέχνη, η ακριβής παρουσίαση των αποχρώσεων και τόνων μιας εικόνας είναι απαραίτητη για την ανάδειξη ενός έργου τέχνης, μια ικανότητα που οι προηγούμενες οθόνες δεν διέθεταν. Οι καλλιτέχνες έχουν μια βαθιά ευαισθησία ως προς την απεικόνιση των χρωμάτων. Όσοι εργάζονταν με οθόνες LCD ή LED, δυσκολεύονταν να επιτύχουν την ακριβή απόχρωση που επιθυμούσαν στην προσπάθειά τους να αποδώσουν συγκεκριμένα χρώματα με ρεαλισμό.

Η LG OLED ξεχωρίζει για τα τέλεια επίπεδα μαύρου, μια διάκριση που έχει αποσπάσει την αναγνώριση του καταξιωμένου βρετανο-ινδού καλλιτέχνη, Anish Kapoor, ο οποίος παρατήρησε την ικανότητα της LG OLED να απεικονίζει το τέλειο μαύρο. Ο Anish Kapoor κατέχει τα αποκλειστικά δικαιώματα του Vantablack, ενός υλικού που απορροφά το φως. Είναι αξιοσημείωτο ότι επέλεξε να συνεργαστεί με την LG OLED, η οποία ξεχωρίζει ως η μοναδική τεχνολογία οθόνης που μπορεί να επιτύχει τέλειο μαύρο, καθώς ο φυσικός αυτο-φωτισμός του επιτρέπει σε όλα τα pixel να σβήνουν εντελώς. Αντίθετα, οι τηλεοράσεις LCD βασίζονται στον οπίσθιο φωτισμό, ο οποίος απαιτεί μια λευκή πηγή, και ως εκ τούτου, ακόμη και όταν προσπαθούν να εμφανίσουν μαύρο, οι οθόνες μπορεί να εκπέμπουν ένα αμυδρό, ομιχλώδες φως.

Ο Anish Kapoor δεν είναι ο μόνος καλλιτέχνης που εντυπωσιάστηκε από το τέλειο μαύρο της LG OLED. Στην πραγματικότητα, το χρώμα υπήρξε κρίσιμο στοιχείο σε πολλές άλλες αξιοσημείωτες συνεργασίες. Για παράδειγμα, το Perfect Black έπαιξε καθοριστικό ρόλο στη συνεργασία μας με την Universal Everything. Κατά τη διάρκεια της έκθεσης «Transfiguration» το 2020, λάβαμε ένα πρωτότυπο αίτημα να κάνουμε τον εκθεσιακό χώρο εντελώς σκοτεινό, μια δυνητικά ανυπέρβλητη πρόκληση για άλλες οθόνες. Αυτό είναι ένα επίτευγμα που κατέστη δυνατό μόνο με την OLED. Το αποτέλεσμα ήταν συγκλονιστικά εντυπωσιακό, δημιουργώντας την ψευδαίσθηση ότι τα αντικείμενα του έργου τέχνης κινούνται προς το κοινό.

Με ποιότητα εικόνας υψηλής αντίθεσης, η LG OLED δείχνει επίσης την ευελιξία της με εκθέσεις τρισδιάστατης τέχνης. Αυτό είναι πιο εμφανές στην αξιοσημείωτη συνεργασία μας με τον καλλιτέχνη γλυπτικής, Barry X Ball, όπου δημιουργήθηκαν εκπληκτικές εμπειρίες με την αλλαγή του μέσου. Γνωστός ως ο Μιχαήλ Άγγελος της σύγχρονης γλυπτικής, ο Barry X Ball συνεργάστηκε με την LG OLED για να δημιουργήσει ένα περίπλοκο, εξαιρετικά λεπτομερές γλυπτό εμπνευσμένο από τον πολωνικής καταγωγής Πάπα, Ιωάννη Παύλο ΙΙ. Η LG OLED ζωντάνεψε αυτό το γλυπτό με εκπληκτικό 3D βίντεο, με περίτεχνες λεπτομέρειες. Ο Barry εξέφρασε μια ξεχωριστή και αυξημένη αίσθηση γοητείας κατά την προβολή αυτού του βίντεο, δημιουργώντας μια μοναδική προσέγγιση διαφορετική από την εμπειρία του με τα φυσικά έργα τέχνης.

Μέσα από πολυάριθμες συνεργασίες και εκθέσεις με διάφορους καλλιτέχνες, η LG OLED αποδεικνύει ότι είναι ο απόλυτος καμβάς. Αναγνωρίσαμε ότι η τεχνολογία μας είναι μοναδικά ικανή να δημιουργήσει τον απόλυτο καμβά για την τέχνη και η πιο εκλεπτυσμένη και κομψή προσέγγιση για να υλοποιηθεί αυτό είναι η έκθεση των δημιουργιών των καλλιτεχνών για τους καταναλωτές. Είναι σημαντικό να αναφέρουμε ότι οι καλλιτέχνες ήταν οι πρώτοι που αναγνώρισαν τις δυνατότητες που προσφέρει η LG OLED. Και, θα θέλαμε να τονίσουμε ότι η προσέγγισή μας είναι μια πραγματική συμβίωση, όπου η τέχνη βασίζεται σε εμάς και εμείς στην τέχνη.

Προβλέπουμε ότι η τεχνογνωσία που έχουμε συγκεντρώσει από την κάλυψη των αναγκών των καλλιτεχνών στις συνεργασίες μας θα αναδιαμορφώσει τελικά τις οθόνες που χρησιμοποιούμε στο σπίτι μας. Η τέχνη θα αλλάξει επίσης, και σύντομα, πίνακες που δημιουργούν σήμερα οι καλλιτέχνες θα εκτίθενται σε οθόνες OLED.

Η LG OLED υιοθετεί το σύνθημα «WE INSPIRE ART», επιτρέποντας στους καλλιτέχνες να εκφράσουν τη φαντασία τους και να δημιουργήσουν ένα νέο είδος ψηφιακής τέχνης. Αισθανόμαστε τυχεροί που βρήκαμε εξαιρετικές ευκαιρίες να συνεργαστούμε τυχαία με το Frieze. Το 2021, κατά τη διάρκεια της προετοιμασίας της ξεχωριστής έκθεσης «LUX: Νέο κύμα σύγχρονης τέχνης» στο Λονδίνο, η Frieze διοργανώθηκε ταυτόχρονα και εξασφαλίσαμε χώρο για να ελέγξουμε το έργο μας, με αποτέλεσμα να συναντηθούμε με τον Simon Fox, τον διευθύνοντα σύμβουλο της Frieze, όπου εκφράσαμε το ενδιαφέρον μας για χορηγία. Θεωρήσαμε ότι το προοδευτικό και χωρίς αποκλεισμούς ήθος της Frieze μας ταίριαζε απόλυτα, οπότε όταν ο Simon συζήτησε την επέκταση στην Ασία, πρότεινα τη Σεούλ, με αποτέλεσμα μια τριετή συνεργασία. Η δέσμευση της Frieze για συνεργασία με καλλιτέχνες ευθυγραμμίζεται με τη δική μας αποστολή ως δημιουργοί του πρώτου ψηφιακού καμβά στον κόσμο.

Έχουμε επίσης χρηματοδοτήσει καλλιτέχνες μέσω του προγράμματος LG Guggenheim Art and Technology Initiative. Έχουμε επικεντρωθεί στην επιλογή και υποστήριξη ατόμων που έχουν αξιοποιήσει την τεχνολογία για να προωθήσουν την τέχνη τους και θα προχωρήσουμε πέρα από την απλή χορηγία τέχνης. Η Stephanie Dinkins, καθηγήτρια στο Πανεπιστήμιο Stony Brook της Νέας Υόρκης, ήταν η πρώτη αποδέκτης του βραβείου για το έργο τέχνης της που χρησιμοποιεί την τεχνητή νοημοσύνη (AI) για να ρίξει φως στο στρεβλό τοπίο των πληροφοριών που διαμορφώνεται από την AI.

Η LG συνεχίζει να παρουσιάζει εμπνευσμένες συναντήσεις τέχνης, δίνοντας έμφαση στη σχέση τέχνης και τεχνολογίας, προωθώντας καινοτόμες συνεργασίες και εκθέσεις καλλιτεχνών. Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τις συνεργασίες που δημιουργήθηκαν σε συνεργασία με το έργο LG OLED ART, μείνετε συντονισμένοι στο LGOLEDART.com.

Share it!

Τα Σχόλια είναι κλειστά.