Πώς καθαρίζεις την ατομική καφετιέρα

0

Όποιος έχει χρησιμοποιήσει ατομική καφετιέρα γαλλικού γνωρίζει καλύτερα από όλους και είναι απόλυτα εξοικειωμένος με το επίπονο έργο της καθαριότητας της.

1. Πετάξτε το κατακάθι στον σκουπιδοτενεκέ. Εντάξει, είναι ένα προφανές βήμα αλλά για πολλούς ανθρώπους δεν είναι τόσο προφανής. Εάν δεν μπορείς να αφαιρέσεις τελείως το κατακάθι χρησιμοποίησε ένα κουτάλι ή μια σπάτουλα για να απομακρύνεις και το υπόλοιπο.

2. Αποσυναρμολόγηση. Προχώρησε τώρα στη διαδικασία του να διαχωρίσεις τα κομμάτια της καφετιέρας (καπάκι, έμβολο, κύλινδρος) στη συνέχεια θα πρέπει να τα βυθίσεις μέσα σε ζεστό νερό με ελαφρύ απορρυπαντικό πιάτων ή μαγειρική σόδα. Οτιδήποτε και αν αποφασίσετε να χρησιμοποιήσετε θα πρέπει να καθαρίσετε αρκετά καλά.

3. Ένα πινέλο για τη καφετιέρα. Χρησιμοποιώντας ένα πινέλο, τρίψτε το εσωτερικό των τοιχωμάτων της καφετιέρας καλά με ένα διάλυμα σόδας και ζεστού νερού. Ακολούθησε την ίδια διαδικασία και για τα υπόλοιπα μέρη της ώστε να φύγουν τελείως τα υπολείμματα.

4. Στέγνωμα.Τώρα θα πρέπει να αφήσεις την καφετιέρα να στεγνώσει φυσικά με τα υπόλοιπα εξαρτήματα χωριστά. Αν παρόλα αυτά χρειάζεται να χρησιμοποιήσεις την καφετιέρα άμεσα τότε θα πρέπει να το κάνεις με μια πετσέτα πιάτων όπου δεν αφήνει χνούδι. Και σίγουρα ένας άνθρωπος με μικρότερα χέρια το κάνει πολύ καλύτερα.

 

Η συσκευή  UPPHETTA της IKEA είναι ιδανική για εσένα καθώς μπορεί να διαχωριστεί για εύκολο καθαρισμό. Άλλο ένα μυστικό όμως είναι ότι μπορεί να τοποθετηθεί και στο πλυντήριο των πιάτων.

ikea

Share it!

Τα Σχόλια είναι κλειστά.