Πώς να χωρίσετε ένα κοινόχρηστο παιδικό δωμάτιο: 4 διασκεδαστικές ιδέες

0

Μάθετε πώς να χωρίζετε ένα κοινόχρηστο παιδικό δωμάτιο για να δημιουργήσετε ιδιωτικότητα για δύο άτομα σε ένα μονόκλινο υπνοδωμάτιο. Επιπλέον, βρείτε ιδέες για έπιπλα και διακόσμηση που θα λατρέψετε κι εσείς και τα παιδιά!

Πολλά παιδιά που ζουν σε κοινόχρηστα δωμάτια με τα αδέρφια τους περιμένουν με ανυπομονησία τη μέρα που θα έχουν το δικό τους δωμάτιο. Και ενώ οι περισσότεροι γονείς θα ήθελαν να ικανοποιήσουν αυτήν την επιθυμία, δεν είναι πάντα εφικτό – αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι τα μικρά σας δεν μπορούν να έχουν τον δικό τους χώρο.

Αυτός ο οδηγός σας δείνει έξυπνους τρόπους για να χωρίσετε ένα κοινόχρηστο παιδικό δωμάτιο και να δημιουργήσουμε ιδιωτικότητα για δύο σε ένα μονόκλινο δωμάτιο.

Πώς να χωρίσετε ένα κοινόχρηστο παιδικό δωμάτιο

Τα περισσότερα αδέρφια αρχίζουν να θέλουν τα δικά τους δωμάτια από την ηλικία των εννέα ετών, με μερικά να μετακομίζουν σε ξεχωριστά μικρά υπνοδωμάτια ήδη από την ηλικία του ενός έτους. Αλλά ακόμα κι αν η μετακόμιση σε άλλο δωμάτιο δεν αποτελεί επιλογή, εξακολουθεί να είναι πολύ εύκολο να χωρέσετε δύο κρεβάτια σε ένα μικρό δωμάτιο.

Το να καταλάβετε πώς να χωρίσετε ένα κοινόχρηστο παιδικό δωμάτιο χωρίς να αναδιαμορφώσετε το σπίτι σας μπορεί να φαίνεται δύσκολο, αλλά σίγουρα δεν είναι αδύνατο. Έχει να κάνει με τη δημιουργία ξεχωριστών χώρων που προσθέτουν λίγη ιδιωτικότητα και προσωπικό χώρο μέσα σε τέσσερις τοίχους.

Ας ρίξουμε μια ματιά στο πώς να χωρίσετε ένα κοινόχρηστο παιδικό δωμάτιο. Και να θυμάστε — είτε εργάζεστε με ένα μεγάλο είτε με μικρό δωμάτιο, μπορείτε να προσαρμόσετε τις περισσότερες από αυτές τις ιδέες ώστε να ταιριάζουν στον κοινόχρηστο χώρο των παιδιών σας.

Δημιουργήστε ιδιωτικότητα ανάμεσα σε δύο μονά κρεβάτια με διαχωριστικό δωματίου

Εάν έχετε ήδη ξεχωριστά κρεβάτια στην κρεβατοκάμαρα των παιδιών σας, μπορείτε να δημιουργήσετε άμεση ιδιωτικότητα με ένα διαχωριστικό δωματίου. Ανάλογα με τον χώρο σας, μπορεί να θέλετε να χρησιμοποιήσετε πολλαπλά χωρίσματα για να δημιουργήσετε την αίσθηση ενός πραγματικού τοίχου ανάμεσα στα κρεβάτια. Για παράδειγμα, ένα ή δύο διαχωριστικά είναι συνήθως κατάλληλα για μικρά υπνοδωμάτια, ενώ τα μεγάλα δωμάτια μπορεί να λειτουργήσουν καλύτερα με δύο ή τρία.

Ακολουθούν μερικοί τρόποι για να κάνετε αυτή την ιδέα δική σας:

Πλάτη με πλάτη

Τοποθετήστε ένα ή περισσότερα ανεξάρτητα διαχωριστικά δωματίων μεταξύ δύο κρεβατιών τοποθετημένα πόδι με πόδι ή κεφάλι με κεφάλι σε έναν τοίχο

Δίπλα δίπλα

Τοποθετήστε ένα ή περισσότερα ανεξάρτητα διαχωριστικά δωματίων ανάμεσα σε δύο κρεβάτια τοποθετημένα στις απέναντι πλευρές του δωματίου

Περισσότερος αποθηκευτικός χώρος

Χρησιμοποιήστε μία ή περισσότερες βιβλιοθήκες αντί για διαχωριστικά δωματίων και τοποθετήστε τις είτε πλάτη με πλάτη είτε πλάι-πλάι ανάλογα με τον χώρο σας

Περισσότερο απόρρητο

Τοποθετήστε ένα κομμάτι κουρτινών στην οροφή, ώστε να μπορείτε να χρησιμοποιήσετε κρεμαστές κουρτίνες αντί για διαχωριστικά δωματίου για τις δύο πρώτες ιδέες αυτής της λίστας

Bonus

Χρησιμοποιήστε ένα ή περισσότερα ανεξάρτητα διαχωριστικά δωματίων με αφαιρούμενα ράφια για τις δύο πρώτες ιδέες αυτής της λίστας

Πολλά διαχωριστικά δωματίων καταρρέουν εύκολα ή μετακινούνται στο πλάι, επιτρέποντας στα παιδιά να αποφασίσουν πότε θέλουν κοινόχρηστο χώρο στο δωμάτιό τους. Αξίζει να σημειωθεί ότι οι κουρτίνες διευκολύνουν το άνοιγμα του δωματίου ενώ οι βιβλιοθήκες το κάνουν πιο δύσκολο.

Προσθέστε στέγαστρα ή κουρτίνες στα κρεβάτια

Έχετε καθίσει ποτέ σε κρεβάτι με κουβούκλιο κλειστό γύρω σας; Είναι μια μοναδική εμπειρία που αναδεικνύει το παιδί μέσα σου ανεξαρτήτως ηλικίας. Το ίδιο ισχύει και για μια κουκέτα με κλειστές κουρτίνες. Και για τα παιδιά που θέλουν περισσότερη ιδιωτικότητα, τα σημεία όπως αυτά είναι ανεκτίμητα.

Αυτή η ιδέα λειτουργεί τόσο με κουκέτες όσο και με ξεχωριστά κρεβάτια και έχετε μερικές επιλογές:

Ιδιωτική κάτω κουκέτα

Κρεμάστε κουρτίνες μόνο στην κάτω κουκέτα (συνήθως για το μεγαλύτερο αδερφάκι) και αφήστε την επάνω κουκέτα ανοιχτή

Κουνουπιέρες τοποθετημένες στην οροφή

Κρεμάστε στέγαστρα τύπου κουνουπιέρης από την οροφή πάνω από ξεχωριστά κρεβάτια

Κρεβάτια με ενσωματωμένα στέγαστρα

Χρησιμοποιήστε ξεχωριστά πλαίσια κρεβατιού με ενσωματωμένα στέγαστρα

Κουρτίνες στην οροφή

Κρεμάστε κουρτίνες από γάντζους ή ένα κομμάτι κουρτινών στην οροφή γύρω από ξεχωριστά κρεβάτια ή γύρω από μια κουκέτα (αυτό θα προσφέρει ιδιωτικότητα και στα δύο παιδιά με μία κουρτίνα)

Οι κουρτίνες και τα στέγαστρα κάνουν τα πάντα καλύτερα, συμπεριλαμβανομένης της αδελφικής ζωής. Αυτά τα σχέδια είναι επίσης διασκεδαστικά για ύπνο και περιπέτειες σε εσωτερικό κάμπινγκ!

Χρησιμοποιήστε διαφορετικά χρώματα για να χωρίσετε οπτικά τον χώρο

Η οπτική διαίρεση του δωματίου με διαφορετικά χρώματα μπορεί να λειτουργήσει καλά σε ένα υπνοδωμάτιο σε στυλ playroom για μικρά παιδιά. Αυτή η ιδέα εξοικονόμησης χώρου αφήνει περισσότερους ανοιχτούς χώρους για επιπλέον λύσεις αποθήκευσης, διακόσμηση δωματίου και εσωτερική διακόσμηση και είναι μια εξαιρετική ευκαιρία να βελτιώσετε τις δεξιότητές σας στο DIY.

Ακολουθούν μερικοί εύκολοι τρόποι για να προσεγγίσετε έναν τέτοιο σχεδιασμό δωματίου:

Τοίχοι με έμφαση

Βάψτε δύο αντίθετους τοίχους σε διαφορετικά χρώματα, διαχωρίζοντας οπτικά τον χώρο, αφήνοντας τους άλλους δύο τοίχους λευκούς

Μισό-μισό

Βάψτε το δωμάτιο σε δύο διαφορετικά χρώματα, χωρίζοντάς το στη μέση και επιλέξτε τόνους σε διαφορετικές αποχρώσεις για να συμπληρώσετε κάθε πλευρά

Έπιπλα χρωματιστά

Αντί να βάψετε τους τοίχους, χρησιμοποιήστε έπιπλα σε δύο διαφορετικές χρωματικές παλέτες και στις δύο πλευρές του δωματίου

Χαλιά

Διαχωρίστε το χώρο του δαπέδου του δωματίου με δύο χαλιά που συναντώνται στο κέντρο του δωματίου (καλό για δάπεδα από σκληρό ξύλο)

Καλλιτεχνικές πινελιές χρωμάτων

Προσθέστε πιτσιλιές χρώματος πίσω από κάθε κρεβάτι, αφήνοντας το υπόλοιπο δωμάτιο το ίδιο — μπορείτε να το κάνετε με μπογιά ή να χρησιμοποιήσετε αυτοκόλλητα χωρίς κολλήματα που τα παιδιά μπορούν να σας βοηθήσουν να προσθέσετε στους τοίχους

Η χρήση μίας ή περισσότερων από αυτές τις ιδέες σάς επιτρέπει να δώσετε σε κάθε παιδί μοναδική διακόσμηση στην πλευρά του υπνοδωματίου. Για παράδειγμα, τα παιδιά σας μπορεί να θέλουν ένα σχέδιο κρεβατοκάμαρας για αγόρι στη μία πλευρά και σχέδιο για κορίτσι από την άλλη.

Επιλέξτε μια ιδέα για κοινόχρηστο υπνοδωμάτιο που θα λατρέψουν

Ένας από τους καλύτερους τρόπους για να αποφασίσετε πώς να χωρίσετε ένα κοινόχρηστο παιδικό δωμάτιο είναι να ρωτήσετε τα παιδιά. Δείξτε στα παιδιά σας τις ιδέες που θα ήσασταν διατεθειμένοι να εξετάσετε — ή συνεργαστείτε μαζί τους για να βρουν κάποιες (πρακτικές) ιδέες — και αφήστε τα να αποφασίσουν πώς θα χωρίσουν τον χώρο. Εάν δεν μπορούν να συμφωνήσουν σε μια επιλογή, χρησιμοποιήστε τον εσωτερικό σχεδιαστή εσωτερικών χώρων σας και συνεργαστείτε μαζί του για να συνδυάσετε και τις δύο ιδέες σε ένα σχέδιο κρεβατοκάμαρας που θα αρέσει σε όλους.

 

Share it!

Τα Σχόλια είναι κλειστά.