Πώς να διακοσμήσετε το τζάκι σας

0

Το τζάκι είναι κομβικό σημείο ενός σαλονιού και πραγματικά πρέπει να τοποθετήσετε διακοσμητικά προκειμένου να αναδείξετε τον χαρακτήρα του. Θα πρέπει να τοποθετήσετε οικογενειακές φωτογραφίες; Μήπως μια επίπεδη τηλεόραση; Τι θα λέγατε για κηροπήγια ή καθρέπτες; Όπως αποδεικνύεται τα πάντα μπορείς να τοποθετήσετε αρκεί να κατανοήσετε τις αναλογίες των σχημάτων. Και εδώ είναι μερικές συμβουλές για να ξεκινήσετε σωστά τη διακόσμηση.

Δημιουργήστε Layers! Όπως και στη μόδα έτσι και στη διακόσμηση είναι σημαντικό το Layering. Πάντα θα πρέπει να περιλαμβάνονται τουλάχιστον τα Layers 1 και 2 ενώ το Layer 3 είναι προαιρετικό ανάλογα με το ύφος της διακόσμησης σας.

 

Layer 1 – Η Άγκυρα: Επιλέξτε ένα μεγάλο αντικείμενο που θα αποτελέσει το κομβικό σημείο του τζακιού για την περιοχή του κέντρου, όπως έναν καθρέφτη, έργα τέχνης ή ακόμη και μια τηλεόραση με επίπεδη οθόνη. Όποιο και αν είναι το αντικείμενο, θα χρησιμεύσει ως σημείο αναφοράς για τον υπόλοιπο σχεδιασμό σας και θα πρέπει να είναι το ψηλότερο αντικείμενο στο συνολικό σχεδιασμό σας. Επίσης, βεβαιωθείτε ότι το μέγεθος του είναι κατάλληλο για το χώρο.

Layer 2 – Το Βάρος: Επιλέξτε αντικείμενα για την δεξιά και αριστερή πλευρά του layer 1 που θα προσθέσει το πλάτος και το οπτικό βάρος στο συνολικό σχεδιασμό. Αυτά τα στοιχεία δεν χρειάζεται απαραίτητα να είναι ταυτόσημα, εφ ‘όσον το οπτικό βάρος τους είναι παρόμοιο.Κατά την επιλογή αυτών των στοιχείων, βεβαιωθείτε ότι το ύψος τους είναι μικρότερο από εκείνο του Layer 1 αντικειμένου σας, αλλά εξακολουθούν να είναι αναλογικά.

Layer 3 – Το συμπλήρωμα: Προσθέστε αντικείμενα σε διαφορετικά ύψη στο κέντρο ακόμα και αν είναι κάτω από το σημείο άγκυρα. Το να υπάρχει διαφορά στο ύψος των αντικειμένων είναι απαραίτητο προκειμένου να μην δημιουργήσετε οριζόντιες γραμμές στο ντεκόρ σας.

 

Share it!

Τα Σχόλια είναι κλειστά.