Πως να κάνετε το σπίτι σας να μυρίζει υπέροχα – Οι 9 καλύτεροι τρόποι

0

Είναι πολύ ωραίο να μπαίνουμε στο σπίτι μας και να μυρίζει ευωδία. Συγκεντρώσαμε τους top τρόπους να κάνετε το σπίτι σας να μυρίζει ωραία χωρίς να χρησιμοποιήσετε χημικά προϊόντα του εμπορίου.

1. Μην αφήνετε τους κάδους απορριμάτων να γεμίζουν

το σπίτι να μυρίζει ωραία

Αρχικά, για να μυρίζει ωραία το σπίτι πρέπει να εντοπίσουμε τις πηγές που το κάνουν να μην μυρίζει. Πολλές φορές ο λόγος που το σπίτι δεν μοσχοβολάει είναι ο κάδος αποριμμάτων. Δεν τον αδειάζετε αρκετά συχνά με αποτέλεσμα να απελευθερώνονται οι δυσάρεστες οσμές στο σπίτι. Καλύτερα να έχετε τα σκουπίδια σας σε κάποιον εξωτερικό χώρο ή σε κάποια γωνία του σπιτιού. Επίσης, σκεφτείτε την πιθανότητα να πάρετε έναν κομποστοποιητή.

2. Φτιάξτε καφέ φίλτρου για να μυρίσει όλο το σπίτι

Ένα πολύ έξυπνο, οικολογικό και εύκολο hack είναι να φτιάχνετε αρωματικό καφέ φίλτρου. Έτσι, και θα έχετε νόστιμο καφέ για να πιείτε αλλά και θα μυρίζει το σπίτι σας υπέροχα. Προτιμήστε αυτήν την ιδέα κυρίως όταν έχετε καλεσμένους. Bonus: θα έχετε και κάτι να τους κεράσετε.

3. Καθαρίζετε συχνά το ψυγείο σας

το σπίτι να μυρίζει ωραία

Το ψυγείο είναι από τους τοπ ιθύνοντες της άσχημης μυρωδιάς σε ένα σπίτι. Τα φαγητά χαλάνε εύκολα ακόμη και στο ψυγείο, έτσι όταν ανοίγετε την πόρτα οι δυσάρεστες μυρωδιές ξεχύνονται στο σπίτι. Μία φορά την εβδομάδα να φροντίζετε να καθαρίζετε όλο το ψυγείο καθώς και να τσεκάρετε συχνά μέσα στην βδομάδα για χαλασμένες τροφές. Τα φαγητά που λήγουν πιο γρήγορα να τα έχετε πιο έξω από τα άλλα για να τα βλέπετε. 

4. Ψεκάστε τα χαλιά με αυτό το σούπερ DIY μείγμα

το σπίτι να μυρίζει ωραία

 

Συχνά περπατάμε με βρώμικες κάλτσες πάνω στο χαλί. Αυτό μπορεί να απελευθερώνει άσχημες μυρωδιές. Σε ένα μπουκάλι σπρέι, ρίξτε νερό, μαγειρική σόδα και λίγες σταγόνες αιθέριο έλαιο της επιλογής σας και ψεκάστε. Το χαλί θα μυρίζει υπέροχα.

5. Αερίζετε συχνά τους χώρους

το σπίτι να μυρίζει ωραία

Μπορεί να θεωρείται αυτονόητο μα δεν είναι. Είναι πολύ σημαντικό να αερίζουμε καλά το σπίτι μας όλους τους μήνες του χρόνου. Όχι μόνο για να μην μυρίζει άσχημα αλλά και για λόγους υγιεινής. Ειδικά όταν μαγειρεύουμε ή λείπουμε από το σπίτι, καλό θα είναι κάποια παράθυρα να μένουν ανοιχτά.

6. Προμηθευτείτε μερικά φυτά εσωτερικού χώρου

το σπίτι να μυρίζει ωραία

Έχουμε μιλήσει άπειρες φορές για τα φυτά εσωτερικού χώρου. Θα είμαστε λακωνικοί: και ανανεώνουν τον αέρα στο σπίτι και μυρίζουν ωραία και είναι όμορφα. Πάρτε μερικά.

7. Επενδύστε στην ακριβή άμμο για γάτες

Εάν έχετε γάτα τότε μπορεί ο λόγος που δεν μυρίζει ωραίο το σπίτι να είναι η άμμο της. Αρχικά, πρέπει να αγοράσετε τουαλέτα γάτας που να καλύπτει την άμμο. Έπειτα, πρέπει να αποφύγετε τις φτηνές άμμους που πρέπει να τις πετάτε με λίγες μέρες. Αντ’ αυτού, προμηθευτείτε αυτήν την άμμο που όταν έρχεται σε επαφή με νερό γίνεται συμπαγής και χρειάζεται απλά να την καθαρίζετε και να συμπληρώνεται. Αυτές οι άμμοι συνήθως είναι και σχεδιασμένες να απορροφούν τις οσμές. Επιλέξτε την ποιότητα.

8. Τα παπούτσια έξω!

DIY παιδικό δωμάτιο

Είναι μεγάλο λάθος να μπαίνουμε στο σπίτι με τα παπούτσια. Πρέπει να μένουν απ’έξω και για λόγους υγιεινής και για να μην μυρίζει άσχημα το σπίτι.

9. Ανάψτε κεράκια

Τα αρωματικά κεριά είναι ένας πολύ εύκολος τρόπος να μυρίσει ωραία το σπίτι. Υπάρχουν πολλά κεριά που μυρίζουν υπέροχα και δημιουργούν και ατμόσφαιρα. Π.χ. αυτό το κερί από την Avgerinos Cosmetics μυρίζει υπέροχα. Βρείτε το εδώ.

Share it!

Τα Σχόλια είναι κλειστά.