Πως να μεταμορφώσεις το σπίτι σου σε «ναό» ευεξίας

0

Ας το παραδεχτούμε! Οι ζωές των περισσότερων από εμάς είναι γεμάτες άγχος, αφού, μέσα σε ένα 24ωρο, προσπαθούμε να τα προλάβουμε όλα. Το πρωί μοιράζουμε τις ώρες μας μεταξύ γραφείου, αυτοκινήτου και άλλων υποχρεώσεων που σχετίζονται με την οικογένεια, ενώ το απόγευμα τρέχουμε σε φροντιστήρια, σούπερ μάρκετ, αν καταφέρουμε να σχολάσουμε μια λογική ώρα. Σίγουρα όλη αυτή τη βαβούρα δε τη θέλουμε και μέσα στο σπίτι μας!

Οι έντονοι ρυθμοί της καθημερινότητας έχουν οδηγήσει τους σύγχρονους ανθρώπους να ζουν σε συνθήκες παράνοιας. Αυτός είναι και ο λόγος που τα τελευταία χρόνια βλέπουμε μια στροφή σε δραστηριότητες που σχετίζονται με την υγεία, την ψυχική ισορροπία και την ευεξία. Θα μπορούσες να μεταφέρεις όμως την ηρεμία που θα ένιωθες στη φύση στον προσωπικό σου χώρο; Σίγουρα μπορείς αν κάνεις τις κατάλληλες επιλογές διακόσμησης. Η IKEA παρουσίασε πρόσφατα τη νέα σειρά ΒΑSTUA, η οποία δημιουργήθηκε σε συνεργασία με τη Marimekk, μια φινλανδική εταιρεία υφασμάτων, ένδυσης και οικιακού εξοπλισμού που ιδρύθηκε το 1951 και επηρέασε σημαντικά τη μόδα κατά τη δεκαετία του 60.

Εμείς ρίξαμε μια ματιά στη νέα συλλογή της ΙΚΕΑ και σου παρουσιάζουμε κομμάτια για το σπίτι που μας έκαναν εντύπωση.

Ανακάλυψε το φυτό ραβέντι

Ένα από τα πιο χαρακτηριστικά μοτίβα αυτής της συλλογής είναι ένα μεγάλο πράσινο φύλλο με ροζ φλέβες εμπνευσμένο από το φυτό ραβέντι που συχνά φυτρώνει δίπλα σε κτίρια σάουνας στη Φινλανδία. Τα πλατιά πράσινα φύλλα πρωταγωνιστούν σε δίσκους σερβιρίσματος, κουρτίνες μπάνιου, κιμονό, τσάντες μεταφοράς και σε άλλα εντυπωσιακά προϊόντα.

Φέρε τη σάουνα στην κουζίνα σου

Η σειρά αυτή συμπληρώνεται από το ριγέ μοτίβο που θυμίζει τις ξύλινες τάβλες ενός πάγκου σάουνας και αποτυπώνεται σε πετσέτες θαυμάσιες για χρήση στη σάουνα αλλά και για χρήση στην κουζίνα, σε κιμονό και σε τσάντες ιδανικές για τα δοχεία φαγητού ή για τη μεταφορά μικρών αντικειμένων.

Τέλος, στη νέα σειρά ξεχωρίζει το μοτίβο λουλουδιών που κυριαρχεί στο μπουκάλι νερού με ξύλινη λαβή και είναι εμπνευσμένο όπως σχολιάζει η σχεδιάστρια Maija Louekari της Marimekko από τα αφηρημένα σχήματα που δημιουργεί ο ατμός όταν πέφτει το νερό σε μία καυτή εστία σάουνας.

Share it!

Τα Σχόλια είναι κλειστά.