Πώς θα απαλλαγείς από την μυρωδιά του κατοικιδίου σου

0

Τα κατοικίδια φέρνουν χαρά και συντροφιά στη ζωή μας, αλλά έρχονται και με μια όχι και τόσο ευχάριστη παρενέργεια: τις μυρωδιές των κατοικίδιων. Είτε πρόκειται για τη μυρωδιά του βρεγμένου σκύλου είτε για το παρατεταμένο άρωμα των ούρων της γάτας, οι οσμές των κατοικίδιων μπορεί να είναι δύσκολο να απαλλαγείτε. Ευτυχώς, υπάρχουν μερικά βήματα που μπορείτε να ακολουθήσετε για να αφαιρέσετε τις μυρωδιές των κατοικίδιων από το σπίτι σας και να το κάνετε να μυρίζει ξανά φρεσκάδα.

Καθαρίστε αμέσως τυχόν προβλήματα

Εάν το κατοικίδιό σας έχει ατύχημα, είναι σημαντικό να το καθαρίσετε αμέσως. Χρησιμοποιήστε ένα καθαριστικό ενζύμων ειδικά σχεδιασμένο για λεκέδες και οσμές κατοικίδιων ζώων. Αυτά τα καθαριστικά διασπούν τις πρωτεΐνες στα ούρα και τα κόπρανα των κατοικίδιων ζώων, εξαλείφοντας την οσμή στην πηγή τους.

Σκουπίζετε τακτικά με την ηλεκτρική σκούπα ή ακόμα καλύτερα με σκούπα ρομπότ

Οι τρίχες και το τρίχωμα των κατοικίδιων μπορεί να συμβάλλουν στη δημιουργία δυσάρεστων οσμών στο σπίτι σας. Το σκούπισμα με ηλεκτρική σκούπα τουλάχιστον μία φορά την εβδομάδα μπορεί να σας βοηθήσει να αφαιρέσετε τις τρίχες και το τρίχωμα των κατοικίδιων ζώων, καθώς και τυχόν βρωμιά και υπολείμματα που μπορεί να παγιδευτούν στα χαλιά σας.

Πλένετε τα κλινοσκεπάσματα και τις μαλακές επιφάνειες

Τα κλινοσκεπάσματα του κατοικίδιου ζώου σας, καθώς και οποιεσδήποτε άλλες μαλακές επιφάνειες στις οποίες ξοδεύουν χρόνο, μπορούν να παγιδέψουν τις μυρωδιές των κατοικίδιων. Πλένετε αυτά τα αντικείμενα τακτικά σε ζεστό νερό για να εξαλείψετε τις οσμές.

Χρησιμοποιήστε καθαριστές αέρα

Οι καθαριστές αέρα με φίλτρα HEPA μπορούν να βοηθήσουν στην απομάκρυνση του τριχώματος των κατοικίδιων και άλλων αλλεργιογόνων από τον αέρα. Αυτό μπορεί να βοηθήσει στη μείωση των οσμών των κατοικίδιων και στη βελτίωση της ποιότητας του εσωτερικού αέρα.

Χρησιμοποιήστε απορροφητές οσμών

Υπάρχει μια ποικιλία απορροφητών οσμών στην αγορά που μπορούν να βοηθήσουν στην εξάλειψη των οσμών των κατοικίδιων. Αυτά τα προϊόντα έρχονται με τη μορφή σπρέι, σκόνης και σακούλες γεμάτες με ενεργό άνθρακα. Λειτουργούν απορροφώντας και εξουδετερώνοντας τις οσμές αντί να τις καλύπτουν.

Ανοίξτε τα παράθυρα και αφήστε τον καθαρό αέρα να εισέλθει

Ο καθαρός αέρας μπορεί να κάνει θαύματα για την εξάλειψη των οσμών των κατοικίδιων ζώων. Ανοίξτε τα παράθυρά σας και αφήστε τον καθαρό αέρα να μπει, ειδικά τις ωραίες μέρες που το επιτρέπει ο καιρός.

Γενικά, οι μυρωδιές των κατοικίδιων μπορεί να είναι μια πρόκληση για να απαλλαγείτε, αλλά κάνοντας αυτά τα βήματα, μπορείτε να τις εξαλείψετε και να κάνετε το σπίτι σας να μυρίζει ξανά φρεσκάδα. Με λίγη προσπάθεια, μπορείτε να απολαύσετε τη συντροφιά των γούνινων φίλων σας χωρίς τις δυσάρεστες μυρωδιές που τους συνοδεύουν.

Share it!

Τα Σχόλια είναι κλειστά.