Πώς θα φτιάξω τυχερή πινιάτα μόνη μου!

0

Η δημιουργία της δικής σας τυχερής πινιάτας μπορεί να είναι ένα απολαυστικό και εξατομικευμένο έργο, ιδανικό για να προσθέσετε μια επιπλέον δόση διασκέδασης στα πάρτι των παιδιών. Επίσης, είναι κι ένας ακόμα τρόπος να γλιτώσετε χρήματα. Είτε πρόκειται για ένα πάρτι γενεθλίων, μια εορταστική συγκέντρωση ή απλώς για να σκορπίσετε λίγη χαρά, η δημιουργία της δικής σας τυχερής πινιάτας είναι πιο εύκολη από ό,τι νομίζετε.

Για να ξεκινήσετε, συγκεντρώστε τα υλικά σας

Θα χρειαστείτε μπαλόνια, εφημερίδα, αλεύρι, νερό, χαρτόνι, χαρτομάντηλο ή χαρτί κρεπ στα χρώματα που επιθυμείτε, κόλλα, ψαλίδι και οποιαδήποτε διακοσμητικά θέλετε να προσθέσετε.

Ξεκινήστε φουσκώνοντας το μπαλόνι σας στο μέγεθος που θέλετε να είναι η πινιάτα σας

Στη συνέχεια, κόψτε την εφημερίδα σε λωρίδες και ανακατέψτε ίσα μέρη αλεύρι και νερό για να δημιουργήσετε μια πάστα. Βουτήξτε τις λωρίδες εφημερίδας στην πάστα και στρώστε τις στο μπαλόνι μέχρι να καλυφθεί εντελώς. Επαναλάβετε αυτή τη διαδικασία αρκετές φορές, αφήνοντας κάθε στρώμα να στεγνώσει καλά πριν προσθέσετε το επόμενο.

Προσθέστε τα δωράκια

Μόλις στεγνώσουν οι στρώσεις και έχετε μια γερή βάση, σκάστε προσεκτικά το μπαλόνι και αφαιρέστε το από το εσωτερικό του χάρτινου κελύφους. Κόψτε ένα μικρό άνοιγμα στο πάνω μέρος της πινιάτας σας και γεμίστε το με τα καλούδια που έχετε επιλέξει, όπως καραμέλες, μικρά παιχνίδια ή μηνύματα καλής τύχης.

Στη συνέχεια, δημιουργήστε το σχήμα του σχεδίου της πινιάτας σας χρησιμοποιώντας χαρτόνι

Αυτό μπορεί να είναι οτιδήποτε, από ένα παραδοσιακό σχήμα αστεριού ή ζώου έως ένα προσαρμοσμένο σχέδιο της δικής σας φαντασίας. Στερεώστε τα κομμάτια από χαρτόνι στη βάση της πινιάτα χρησιμοποιώντας κόλλα και ενισχύστε τα όπως χρειάζεται.

Τέλος, καλύψτε ολόκληρη την πινιάτα με πολύχρωμο χαρτί ή κρεπ, στρώνοντας και επικαλύπτοντας για να δημιουργήσετε ένα ζωντανό και εορταστικό εξωτερικό. Προσθέστε τυχόν τελευταίες πινελιές ή διακοσμητικά, όπως κορδέλες ή γκλίτερ, και η τυχερή σας πινιάτα είναι έτοιμη να φέρει χαρά και ενθουσιασμό στη γιορτή σας!

Share it!

Τα Σχόλια είναι κλειστά.