Πόσες θερμίδες έχει μια κουταλιά ταχίνι;

0

Το ταχίνι, που παρασκευάζεται από σουσάμι, είναι βασικό σε πολλά πιάτα της Μέσης Ανατολής. Δεν εκτιμάται μόνο για τη γεύση του αλλά και για τα οφέλη για την υγεία, συμπεριλαμβανομένων των υψηλών επιπέδων υγιεινών λιπαρών, βιταμινών και μετάλλων. Ωστόσο, όσον αφορά την απώλεια βάρους, είναι απαραίτητο να κατανοήσετε το θερμιδικό του περιεχόμενο και πόσο ταχίνι μπορείτε να ενσωματώσετε στη διατροφή σας.

Πόσες θερμίδες έχει μια κουταλιά ταχίνι;

Μια κουταλιά της σούπας ταχίνι περιέχει περίπου 89 θερμίδες. Αυτός ο αριθμός θερμίδων προέρχεται κυρίως από την περιεκτικότητά του σε λιπαρά, με το ταχίνι να είναι πλούσιο σε ακόρεστα λιπαρά, τα οποία είναι ευεργετικά για την υγεία της καρδιάς. Παρέχει επίσης περίπου 2,6 γραμμάρια πρωτεΐνης και 1,5 γραμμάρια φυτικών ινών, συμβάλλοντας στον κορεσμό και βοηθώντας στη διαχείριση του βάρους.

Ενσωμάτωση του ταχινιού σε μια δίαιτα απώλειας βάρους

Ενώ είναι θρεπτικό, η υψηλή του θερμιδική πυκνότητα σημαίνει ότι πρέπει να καταναλώνεται με μέτρο, ειδικά όταν στοχεύετε στην απώλεια βάρους. Μια ισορροπημένη προσέγγιση είναι το κλειδί. Η ενσωμάτωση περίπου 1-2 κουταλιών της σούπας ταχίνι στην καθημερινή σας διατροφή μπορεί να προσθέσει γεύση και θρεπτικά συστατικά χωρίς να επηρεάσει σημαντικά την πρόσληψη θερμίδων σας. Μπορεί να αναμειχθεί σε ντρέσινγκ για σαλάτες, χούμους ή smoothies, προσφέροντας μια ικανοποιητική γεύση, διατηρώντας παράλληλα τις θερμίδες υπό έλεγχο.

Με λίγα λόγια, το ταχίνι, παρά το περιεχόμενό του σε θερμίδες, μπορεί να είναι μέρος μιας δίαιτας απώλειας βάρους όταν καταναλώνεται προσεκτικά. Η πλούσια γεύση και τα οφέλη για την υγεία το καθιστούν μια αξιόλογη προσθήκη, υπό την προϋπόθεση ότι το απολαμβάνετε με μέτρο. Με την προσεκτική διαχείριση των μερίδων, το ταχίνι μπορεί να συμβάλει στη βελτίωση του διατροφικού προφίλ των γευμάτων σας χωρίς να εκτροχιάσει τους στόχους σας για απώλεια βάρους.

Share it!

Τα Σχόλια είναι κλειστά.