Αυτή η πουτίγκα mango lassi chia είναι το τέλειο πρωινό για φαγητό. Είναι νόστιμο, θρεπτικό και δροσιστικό – ιδανικό για ένα ζεστό καλοκαιρινό πρωινό.
Συστατικά
- 150g ώριμο μάνγκο, κατά προτίμηση η ποικιλία Alphonso, συν επιπλέον φέτες για σερβίρισμα
- 100g φυσικό γιαούρτι
- 200ml γάλα ή νερό
- 2-3 κουταλιές της σούπας σιρόπι αγαύης, για γεύση
- ¼ κουταλάκι του γλυκού αλεσμένο κάρδαμο (προαιρετικά)
- 4 κουταλιές της σούπας σπόρους chia
- λίγα φύλλα μέντας, για γαρνίρισμα (προαιρετικά)
Μέθοδος
- Βάζετε τη σάρκα του μάνγκο, το γιαούρτι, το γάλα, το νέκταρ αγαύης και το αλεσμένο κάρδαμο (αν χρησιμοποιείτε) στο μπλέντερ και χτυπάτε μέχρι να ομογενοποιηθούν.
- Ρίξτε το μείγμα σε ένα μπολ και ανακατέψτε τους σπόρους chia. Καλύψτε και αφήστε το να κρυώσει όλη τη νύχτα ή για τουλάχιστον 8 ώρες. Σερβίρετε σε ποτήρια ή μπολ, με επιπλέον φέτες μάνγκο και μερικά φύλλα μέντας, αν θέλετε.
Καλή απόλαυση!