Αυτή η νόστιμη και ανάλαφρη σαλάτα με καλαμάρι είναι ιδανική για τους λάτρεις των θαλασσινών. Η σαλάτα αυτή συνδυάζει την θαλασσινή γεύση του καλαμαριού με την φρεσκάδα των λαχανικών, δημιουργώντας ένα ιδανικό πιάτο για οποιαδήποτε εποχή.
Υλικά:
- 500γρ. καλαμάρι καθαρισμένο και κομμένο σε δαχτυλίδια
- 150γρ. μίγμα πράσινων σαλατών (ρόκα, σπανάκι, λόλα)
- 100γρ. ντοματίνια κομμένα στη μέση
- 50γρ. ελιές Καλαμών, αφαιρεμένες τα κουκούτσια
- 1 κόκκινη πιπεριά, κομμένη σε λεπτές λωρίδες
- 1 κρεμμύδι ξερό, λεπτοκομμένο
- 2 σκελίδες σκόρδο, λιωμένες
- 30γρ. κάπαρη
- 60ml ελαιόλαδο
- 30ml ξύδι από λευκό κρασί
- Αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
- 1 κουταλάκι του γλυκού ξύσμα λεμονιού
- 1 κουταλιά της σούπας φρέσκος χυμός λεμονιού
Οδηγίες:
- Προετοιμασία του Καλαμαριού: Βράζετε άφθονο νερό σε μια κατσαρόλα και προσθέτετε τα δαχτυλίδια του καλαμαριού. Μαγειρεύετε για 2-3 λεπτά ή μέχρι να γίνουν τρυφερά. Σουρώνετε και ξεπλένετε με κρύο νερό για να σταματήσετε το μαγείρεμα.
- Ετοιμασία της Σαλάτας: Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύετε το μίγμα των πράσινων σαλατών, τα ντοματίνια, τις ελιές, την πιπεριά, το κρεμμύδι και την κάπαρη.
- Ετοιμασία της Σάλτσας: Σε ένα μικρότερο μπολ, ενώστε το ελαιόλαδο, το ξύδι από λευκό κρασί, τον χυμό και το ξύσμα του λεμονιού, τις σκελίδες σκόρδο, αλάτι και πιπέρι. Ανακατεύετε καλά.
- Συναρμολόγηση: Προσθέτετε το καλαμάρι στο μπολ με τα λαχανικά. Ρίχνετε τη σάλτσα πάνω από τη σαλάτα και ανακατεύετε απαλά, ώστε να ενωθούν όλα τα υλικά.
- Σερβίρισμα: Σερβίρετε τη σαλάτα με καλαμάρι αμέσως, συνοδεύοντας με φρεσκοψημένο ψωμί για την απόλυτη γευστική εμπειρία.
Καλή απόλαυση: