Η πρώτη 8K TV του κόσμου από τη Sharp στην IFA Global Press Conference

0

Στα πλαίσια της IFA Global Press Conference που πραγματοποιήθηκε στη Ρώμη, πήραμε μια καλή γεύση από το τι θα δούμε και το Σεπτέμβριο στην IFA 2018 του Βερολίνου… ένα από τα highlights ήταν σαφέστατα και η 8K TV της Sharp που μας «υποδέχθηκε» κατά την είσοδό μας στο χώρο των εκδηλώσεων, καθώς είναι η πρώτη του είδους της παγκοσμίως!

Την παρουσίαση πραγματοποίησε ο κ. Sascha Lange, Vice President Marketing and Sales της Sharp στην Ευρώπη, ο οποίος μας παρείχε και χρήσιμα στοιχεία για την αγορά των τηλεοράσεων στην Ευρώπη τα τελευταία εξάμηνα. Οι ευρωπαίοι καταναλωτές στρέφονται διαρκώς προς όλο και μεγαλύτερες διαγωνίους, με τις τηλεοράσεις άνω των 55″ να αυξάνουν το μερίδιό τους θεαματικά, ενώ αντίθετα μειώνεται το μερίδιο των TVs έως 54″. Μάλιστα, τη μεγαλύτερη αύξηση πωλήσεων σημειώνουν τα μοντέλα 60-69″, κατά +37%, ενώ ακολουθούν οι πολύ μεγάλες τηλεοράσεις των 70″+ με αύξηση +35%. Αντίστοιχα, τη μεγαλύτερη πτώση σημειώνουν τα μοντέλα 50-54″ (-23%), των οποίων το μερίδιο «απορροφούν» οι μεγαλύτερες τηλεοράσεις. Συνολικά, ωστόσο, το μερίδιο (τεμάχια) των 55″+ τηλεοράσεων παραμένει σχετικό χαμηλό, στο 18,5%, ενώ οι περισσότερες πωλήσεις αφορούν τα μοντέλα 30-34″ (25,9%) και 35-44″ (23,6%).

sharp 8k (5) (Medium)

Η Sharp ακολουθεί την τάση της αγοράς και έτσι παρουσίασε την Sharp LV-70X500E, ώστε να καλύψει τις ανάγκες της high-end αγοράς. Έχει διαγώνιο 70″ και ανάλυση 7680×4320 pixels, ενώ μπορεί να κάνει upscaling 2K και 4K περιεχομένου σε 8K, ώστε να προσφέρει ανώτερη ποιότητα απεικόνισης ακόμη και το υπάρχον τηλεοπτικό περιεχόμενο. Καλύπτει το 86% του χρωματικού φάσματος (BT2020) με τη νέα τεχνολογία Wide Colour, υποστηρίζει φυσικά HDR με HLG και έχει peak φωτεινότητα της τάξεως των 1000 nits, αλλά και δυνατότητα αυτόματης εφαρμογής τοπικού dimming με 216 σημεία ελέγχου πάνω στο panel.
sharp 8k (2) (Medium)

Από πλευράς σχεδιασμού, το panel περικλείεται από ένα λεπτό, μαύρο, αλουμινένιο frame και μια κεντρικά τοποθετημένη βάση, ενώ διαθέτει 8K Input (μέσω 4xHDMI εισόδων), 4K/2K input, 2K D-Sub input, LAN IP control και υποστηρίζει αναπαραγωγή 4K video και 8K εικόνων (still image) μέσω USB. Όσον αφορά τον τομέα του ήχου, διαθέτει ενσωματωμένο 2.1 σύστημα με 35 Watts συνολικής απόδοσης και προσφέρει μια ανώτερη ακουστική εμπειρία μέσω του Surround Sound.

sharp 8k (1) (Medium)

Η 8K TV της Sharp είναι ήδη διαθέσιμη σε Ιαπωνία, Κίνα και Ταϊβάν, ενώ εντός του Απριλίου θα είναι διαθέσιμη και σε Ευρώπη/Ρωσία, με ενδεικτική τιμή λιανικής €11.199.

Share it!

Τα Σχόλια είναι κλειστά.