Ψωμί Κουρκουμά με Σουσάμι και Πορτοκάλι

0

Αυτό το εξωτικό ψωμί συνδυάζει την πικάντικη γεύση του κουρκουμά με την φρεσκάδα του πορτοκαλιού και την τραγανότητα του σουσαμιού, προσφέροντας μια μοναδική εμπειρία αρωμάτων και υφών.

Συστατικά:

  • 500γρ αλεύρι ολικής άλεσης
  • 1 κ.γ. κουρκουμάς
  • Ξύσμα από 1 πορτοκάλι
  • 1 κ.σ. σουσάμι
  • 1 φακελάκι ξηρή μαγιά
  • 1 κ.γ. ζάχαρη
  • 300ml χλιαρό νερό
  • Αλάτι

Εκτέλεση:

  1. Σε ένα μεγάλο μπολ, ανακατέψτε το αλεύρι, τον κουρκουμά, το ξύσμα πορτοκαλιού, τη μαγιά, τη ζάχαρη και το αλάτι.
  2. Προσθέστε το χλιαρό νερό και ζυμώστε μέχρι να προκύψει μια ομοιογενής ζύμη.
  3. Αφήστε τη ζύμη να φουσκώσει για 1 ώρα.
  4. Πασπαλίστε με σουσάμι και ψήστε στους 200°C για περίπου 30 λεπτά.
  5. Αφήστε να κρυώσει πριν το κόψετε.

Καλή απόλαυση!

Share it!

Τα Σχόλια είναι κλειστά.