Αυτό το εξωτικό ψωμί συνδυάζει την πικάντικη γεύση του κουρκουμά με την φρεσκάδα του πορτοκαλιού και την τραγανότητα του σουσαμιού, προσφέροντας μια μοναδική εμπειρία αρωμάτων και υφών.
Συστατικά:
- 500γρ αλεύρι ολικής άλεσης
- 1 κ.γ. κουρκουμάς
- Ξύσμα από 1 πορτοκάλι
- 1 κ.σ. σουσάμι
- 1 φακελάκι ξηρή μαγιά
- 1 κ.γ. ζάχαρη
- 300ml χλιαρό νερό
- Αλάτι
Εκτέλεση:
- Σε ένα μεγάλο μπολ, ανακατέψτε το αλεύρι, τον κουρκουμά, το ξύσμα πορτοκαλιού, τη μαγιά, τη ζάχαρη και το αλάτι.
- Προσθέστε το χλιαρό νερό και ζυμώστε μέχρι να προκύψει μια ομοιογενής ζύμη.
- Αφήστε τη ζύμη να φουσκώσει για 1 ώρα.
- Πασπαλίστε με σουσάμι και ψήστε στους 200°C για περίπου 30 λεπτά.
- Αφήστε να κρυώσει πριν το κόψετε.
Καλή απόλαυση!