Τυρί, πέστο και αυγό, όλα τυλίγονται σε μια τορτίγια. Αυτή είναι μια τόσο εύκολη συνταγή! Απολαύστε αυτά τα ζεστά τυλιχτά για πρωινό ή ένα γρήγορο γεύμα οποιαδήποτε στιγμή της ημέρας ή ετοιμάστε τα για πικ-νικ ή για να πάρετε μαζί σας στην δουλειά. Ετοιμάστε τα από την προηγούμενη μέρα και θα έχετε το πιο εύκολο και ελαφρύ αλλά χορταστικό γεύμα.
Συστατικά
- 4 μικρές τορτίγιες
- 4 κουταλιές της σούπας πέστο λιαστής ντομάτας (ή πράσινο πέστο)
- 2 κουταλιές της σούπας φυτικό λάδι
- 4 αυγά
- 100g ώριμο τσένταρ ή άλλο τυρί, τριμμένο
Μέθοδος
- Αλείφουμε κάθε τορτίγια με 1 κουταλιά της σούπας πέστο και αφήνουμε στην άκρη.
- Ρίξτε 1½ κουταλάκι του γλυκού λάδι σε ένα μικρό αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια φωτιά. Χτυπάμε το ένα αυγό, το ρίχνουμε στο τηγάνι και σκορπίζουμε το ένα τέταρτο του τυριού και ψήνουμε για 1 λεπτό. Βάλτε μια τορτίγια, με την πλευρά του πέστο προς τα κάτω, πάνω από το αυγό, πιέστε το και μαγειρέψτε για ένα ή δύο λεπτά.
- Βγάζετε από το τηγάνι και αφήνετε στην άκρη ενώ επαναλαμβάνετε με τα υπόλοιπα αυγά, το τυρί και τις τορτίγιες.
- Όταν κρυώσουν αρκετά, τυλίξτε τις τορτίγιες με το αυγό και το τυρί μέσα. Σερβίρετε ζεστό ή αφήστε το να κρυώσει για να το χρησιμοποιήσετε για μεσημεριανό γεύμα σε πακέτο.
Καλή απόλαυση!