Φανταστικά ρολάκια κολοκύθας για το Halloween πάρτι! Είναι νόστιμα, εύκολα και πολύ γρήγορα στην παρασκευή τους.
Υλικά
- ½ κίτρινη κολοκύθα, (κομμένο κατά μήκος)
- 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
- 1 κουταλάκι του γλυκού νιφάδες τσίλι
- 4 κλωναράκια φρέσκο θυμάρι
- 100g τυρί Stilton
- 50γρ καρύδια
- 50γρ τριμμένη φρυγανιά
- 1 μεγάλο αυγό ελευθέρας βοσκής
- 500γρ σφολιάτα
- 1 κουταλάκι σουσάμι
Εκτέλεση
- Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200°C.
- Καθαρίζουμε την κολοκύθα και την τοποθετούμε σε ένα ταψί, την περιχύνουμε με το λάδι, σκορπίζουμε πάνω τις νιφάδες τσίλι και τα φύλλα θυμαριού. Ψήνουμε για 45 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσουν.
- Αφήστε να κρυώσει λίγο, μετά αφαιρέστε τη σάρκα με κουτάλι και πετάξτε το δέρμα και μετά τοποθετήστε το σε ένα μπολ.
- Θρυμματίζουμε το Stilton και ψιλοκόβουμε τα καρύδια και μετά προσθέτουμε στο μπολ την τριμμένη φρυγανιά. Ανακατεύουμε να ενωθούν και μετά αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει.
- Χτυπάμε το αυγό. Ανοίγουμε τη σφολιάτα σε 18εκ.x60εκ. και μετά κόβουμε σε 2 μακριές λεπτές λωρίδες.
- Τοποθετήστε το μισό μείγμα κολοκύθας στο κέντρο κάθε λωρίδας και αλείψτε τις μακριές άκρες με χτυπημένο αυγό, στη συνέχεια διπλώστε το κατά μήκος και πιέστε το μαζί για να σφραγιστούν.
- Γυρίζουμε τα ρολά έτσι ώστε η ένωση να είναι από κάτω, μετά κόβουμε σε κομμάτια 5εκ. και τα βάζουμε σε λαμαρίνες στρωμένο με αντικολλητικό χαρτί.
- Αλείφουμε τις κορυφές με χτυπημένο αυγό, πασπαλίζουμε με σουσάμι και ψήνουμε για 35 λεπτά, μέχρι να φουσκώσουν και να ροδίσουν.
Καλή απόλαυση!